Окунь в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Річковий окунь у фользі. Звучить досить апетитно, проте ви напевно зараз згадали найстрашніший кошмар - позбавлення від луски. Пропоную рецепт, де цей болісний процес можна пропустити!
Рецепт річкового окуня у фользі я дізналася від своєї доброї подруги, чоловік якої обожнює рибу. У цьому рецепті ви знайдете деякі кулінарні хитрощі, які дозволять готувати рибу з великим задоволенням і досить швидко. Особливо добре виходить готувати річкового окуня у фользі з даного рецептом з чоловіком. Він якось впевненіше звертається з ножем Бажаю удачі!
- Окунь - 1, 5-2 кілограма
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Кріп - 3 штуки (пучка)
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець, приправи - - За смаком (орегано, мелений імбир)
- Рослинна олія - - За смаком
Готуємо всі необхідні інгредієнти. Морква, цибуля чистий, потім наріжемо їх кільцями. Кріп помиємо, просушимо і дрібно нарубаємо. Відставимо на час і займемося окунями.
Процес очікує досить трудомісткий, тому почнемо по порядку. Для початку випатрати рибу, потім відріжемо їй плавники, хвіст, голову, виріжемо зябра. Робимо це з кожної рибою і гарненько промиваємо. Тепер нам потрібно отримати філе на шкірі. Для цього надрежем з двох сторін реберні кістки і видалимо повністю хребет. Далі отримане філе гарненько солимо, перчим, приправляем. Кладемо в зручну посуд, закриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник маринуватися на 30 хвилин.
Поки маринується риба, робимо легку зажарку (до м'якості) на рослинному маслі з моркви і цибулі. Потім фольгу розрізаємо на досить великі шматочки (щоб на кожен шматок помістилося по 1 філе). У фольгу складаємо філе, на філе викладаємо зажарку, кріп і шматочок вершкового масла. Потім філе складаємо навпіл, щоб усередині вийшла "начинка" . Щільно загортаємо в фольгу (так щоб з неї не витік сік) і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Потім окуня дістаємо з духовки, прям в фользі кладемо на тарілку, прикрашаємо свіжою зеленню і овочами ( а також гарніром - відварну картоплю або рис) і подаємо до столу. Смачного!