Окрошка на воді
(покроковий рецепт з фото)
Окрошка - національне російське блюдо, яке готують влітку. Окрошка на воді - це холодний суп, який відмінно освіжає в спеку, а велика кількість вітамінів надає бадьорості.
Як вже було сказано вище, окрошка - це національне російське блюдо. Але Росія - така велика країна, що і способів і варіантів приготування окрошки існує безліч! Сьогодні ми обираємо один із способів і приготуємо окрошку на воді. Насправді, окрошка на воді - дуже непоганий варіант, мені вона подобається чи не найбільше. Спробуйте самі приготувати і, думаю, вам сподобається. Дуже апетитне літня страва, яке у нас вдома ніколи надовго не затримується. Отже, рецепт окрошки на воді - до вашої уваги!
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Свіжі огірки - 3 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Ковбаса - 150 грам
- Сіль, цукор, лимонна кислота - - За смаком (всього потроху)
- Пучок свіжого кропу - 1 штука
- Крем - - За смаком
Беремо нашу буряк і гарненько її промиваємо під проточною водою.
Чистимо її і натираємо на крупній тертці.
У каструлю наливаємо воду і опускаємо в неї буряки. Доводимо воду до кипіння. Солимо, перчим, потім варимо буряк протягом 10 хвилин. Буряк має за цей час гарненько забарвити воду. Додаємо ложку цукру і лимонної кислоти. Це додасть бульйону ще більш яскравий колір.
Потім вміст каструлі пропускаємо через друшляк (буряк нам більше не знадобиться). Бульйон охолоджуємо! В цей же час нам слід відварити яйця, картопля. Потім очистити їх, нарізати і скласти в одну миску. Додати туди ж кріп і нарізані кубиками огірок і ковбасу.
Овочі висипаємо в бульйон і залишаємо на ніч в холодильнику.
Подаємо окрошку на воді в холодному вигляді з ложечкою сметани. Смачного!