Нут з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Нут або турецький горох - популярна основа для багатьох страв в східних країнах. Він корисний і дуже поживний, а значить замінить м'ясні гарячі під час посту. Мій рецепт вегетаріанцям на замітку.
Запишіть собі, як приготувати нут з овочами у вигляді теплого салату. Ця страва відноситься до середземноморської кухні. Воно одночасно свіже і ситне. Спробуйте додати інші продукти до складу, щоб відрегулювати смак за вашим бажанням. І заправка дуже проста і доступна.
- Баклажан - 1 штука
- Нут відварений або консервований - 200 грам
- Помідор - 3 штуки
- Огірок - 1-2 штук
- Ріпчасту цибулю червоний - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Приправа - За смаком
- Оливкова або рослинне масло - 120 Ст. Ложок(50 мл - для смаження, 70 мл - для заправки)
- Вапно - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком

Баклажан наріжте кружальцями. Обсипте їх сіллю. Залиште в такому вигляді на 30 хвилин.

Обсмажте баклажан в розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.

Видаліть з баклажанів зайвий жир паперовим рушником.

Заздалегідь відваріть нут і остудіть. З'єднайте його в салатниці з нарізаними помідорами, цибулею і огірками. Додайте подрібнену зелень і приправу.

Зробіть заправку, змішавши масло з подрібненим часником, соком лайма, сіллю і перцем.

Додайте в салат заправку. Перемішайте інгредієнти.

Подавайте салат з баклажанами, Ви можете додати пиріг. Смачного!