Рецепт Нут з овочами фото

Нут з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Салати

Нут або турецький горох - популярна основа для багатьох страв в східних країнах. Він корисний і дуже поживний, а значить замінить м'ясні гарячі під час посту. Мій рецепт вегетаріанцям на замітку.

Запишіть собі, як приготувати нут з овочами у вигляді теплого салату. Ця страва відноситься до середземноморської кухні. Воно одночасно свіже і ситне. Спробуйте додати інші продукти до складу, щоб відрегулювати смак за вашим бажанням. І заправка дуже проста і доступна.

  • Баклажан - 1 штука
  • Нут відварений або консервований - 200 грам
  • Помідор - 3 штуки
  • Огірок - 1-2 штук
  • Ріпчасту цибулю червоний - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Приправа - За смаком
  • Оливкова або рослинне масло - 120 Ст. Ложок(50 мл - для смаження, 70 мл - для заправки)
  • Вапно - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
нут з овочами - фото крок 1
Баклажан наріжте кружальцями. Обсипте їх сіллю. Залиште в такому вигляді на 30 хвилин.
нут з овочами - фото крок 2
Обсмажте баклажан в розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.
нут з овочами - фото крок 3
Видаліть з баклажанів зайвий жир паперовим рушником.
нут з овочами - фото крок 4
Заздалегідь відваріть нут і остудіть. З'єднайте його в салатниці з нарізаними помідорами, цибулею і огірками. Додайте подрібнену зелень і приправу.
нут з овочами - фото крок 5
Зробіть заправку, змішавши масло з подрібненим часником, соком лайма, сіллю і перцем.
нут з овочами - фото крок 6
Додайте в салат заправку. Перемішайте інгредієнти.
нут з овочами - фото крок 7
Подавайте салат з баклажанами, Ви можете додати пиріг. Смачного!

Схожі рецепти