Найніжніший яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг може по праву претендувати на самий-самий ніжний яблучний десерт. Пиріг тане в роті! Спробуйте!
Приготувати найніжніший яблучний пиріг можна хоч до сімейного чаювання, хоч до приходу гостей. Любителям яблучної випічки дуже рекомендую спробувати! мінімум тесту, велика кількість ніжної ароматної начинки і шар повітряного суфле, така випічка підкорить будь-якого ласуна. У мене форма 18 см. В діаметрі, для більшої форми сміливо збільшуйте інгредієнти в два рази.
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 75 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Яблука - 700 грам
- Цукор - 150 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Відокремте жовтки від білків, з'єднайте їх з м'яким вершковим маслом і розітріть.
Додайте борошно і розпушувач.
Замісити тісто, зберіть його в кулю і розділіть на дві нерівні частини. Ту частину, що поменше, приберіть в морозильник. Ту, що більше, в холодильник.
Яблука очистіть від насіння, якщо шкурка тверда, то її можна теж зняти. Натріть яблука на крупній тертці, покладіть в сотейник або каструльку, додайте лимонний сік і 50 грам цукру.
Гасіть на невеликому вогні близько 15 хвилин до випаровування рідини.
Білки збийте з цукром, що залишився до стійких піків.
З холодильника дістаньте тісто і розподіліть його тонким шаром в змащеній маслом формі, формуючи високі бортики.
Зверху викладіть яблучну начинку і натріть на крупній тертці приблизно половину порції тесту з морозилки.
Потім викладіть збиті білки і зверху натріть тісто. Випікайте при температурі 190 градусів протягом 45 хвилин. Готовий ніжний яблучний пиріг відразу не дістаємо. Залиште його в вимкненій духовці з відкритими дверцятами ще на 30 хвилин.
Потім пиріг повністю остудіть, за бажанням посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Смачного!