Рецепт Найніжніший яблучний пиріг фото

Найніжніший яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Пироги

Цей пиріг може по праву претендувати на самий-самий ніжний яблучний десерт. Пиріг тане в роті! Спробуйте!

Приготувати найніжніший яблучний пиріг можна хоч до сімейного чаювання, хоч до приходу гостей. Любителям яблучної випічки дуже рекомендую спробувати! мінімум тесту, велика кількість ніжної ароматної начинки і шар повітряного суфле, така випічка підкорить будь-якого ласуна. У мене форма 18 см. В діаметрі, для більшої форми сміливо збільшуйте інгредієнти в два рази.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 75 грам
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Яблука - 700 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 2
Відокремте жовтки від білків, з'єднайте їх з м'яким вершковим маслом і розітріть.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 3
Додайте борошно і розпушувач.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 4
Замісити тісто, зберіть його в кулю і розділіть на дві нерівні частини. Ту частину, що поменше, приберіть в морозильник. Ту, що більше, в холодильник.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 5
Яблука очистіть від насіння, якщо шкурка тверда, то її можна теж зняти. Натріть яблука на крупній тертці, покладіть в сотейник або каструльку, додайте лимонний сік і 50 грам цукру.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 6
Гасіть на невеликому вогні близько 15 хвилин до випаровування рідини.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 7
Білки збийте з цукром, що залишився до стійких піків.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 8
З холодильника дістаньте тісто і розподіліть його тонким шаром в змащеній маслом формі, формуючи високі бортики.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 9
Зверху викладіть яблучну начинку і натріть на крупній тертці приблизно половину порції тесту з морозилки.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 10
Потім викладіть збиті білки і зверху натріть тісто. Випікайте при температурі 190 градусів протягом 45 хвилин. Готовий ніжний яблучний пиріг відразу не дістаємо. Залиште його в вимкненій духовці з відкритими дверцятами ще на 30 хвилин.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 11
Потім пиріг повністю остудіть, за бажанням посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
найніжніший яблучний пиріг - фото крок 12
Смачного!

Схожі рецепти