Настоянка на родзинках
(покроковий рецепт з фото)
Вважається, що родзинки облагороджує спиртовмісні напої. Перевагу слід віддати сухофруктам без кісточок. Є підозра, що вони додають напою гіркоту. З огляду на поради, давайте приготовим.
Готовий напій рекомендують зберігати в темному місці, тоді його термін придатності збільшується до 5 років і може підтримувати фортеця 34-37%. Що стосовно супутніх добавок, то тут справа смаку, але використовуючи виключно тільки родзинки, смак настойки не буде повним і гармонійним.
- Горілка - 0, 5 L
- Ізюм - 150 грам (без кісточок )
- Бадьян - 1 штука (зірочка)
- Чай - 1 Чайна ложка
- Духмяний горошок - 6 штук
- Мед - 80 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У літрову банку всипати родзинки, спеції, чай і мед.
Влийте горілку і добре розмішайте.
Банку щільно закрийте і поставте в темне місце з кімнатною температурою на 7 днів. Протягом доби збовтайте пляшку раз-два.
Після закінчення часу напій помітно посвітлішає.
Процідіть настойку через 6 шарів марлі. Ізюм добре відіжміть.
Перелийте напій в бутель. Для підтримки аромату, можна додати зірочку бадьяна. Приберіть в холодильник на 3 дня. Після можна дегустувати.
Смачного!