Рецепт Настоянка на родзинках фото

Настоянка на родзинках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Мед, Ізюм
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На вечерю, На святковий стіл
Напої, Настоянки

Вважається, що родзинки облагороджує спиртовмісні напої. Перевагу слід віддати сухофруктам без кісточок. Є підозра, що вони додають напою гіркоту. З огляду на поради, давайте приготовим.

Готовий напій рекомендують зберігати в темному місці, тоді його термін придатності збільшується до 5 років і може підтримувати фортеця 34-37%. Що стосовно супутніх добавок, то тут справа смаку, але використовуючи виключно тільки родзинки, смак настойки не буде повним і гармонійним.

  • Горілка - 0, 5 L
  • Ізюм - 150 грам (без кісточок )
  • Бадьян - 1 штука (зірочка)
  • Чай - 1 Чайна ложка
  • Духмяний горошок - 6 штук
  • Мед - 80 грам
настоянка на родзинках - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
настоянка на родзинках - фото крок 2
У літрову банку всипати родзинки, спеції, чай і мед.
настоянка на родзинках - фото крок 3
Влийте горілку і добре розмішайте.
настоянка на родзинках - фото крок 4
Банку щільно закрийте і поставте в темне місце з кімнатною температурою на 7 днів. Протягом доби збовтайте пляшку раз-два.
настоянка на родзинках - фото крок 5
Після закінчення часу напій помітно посвітлішає.
настоянка на родзинках - фото крок 6
Процідіть настойку через 6 шарів марлі. Ізюм добре відіжміть.
настоянка на родзинках - фото крок 7
Перелийте напій в бутель. Для підтримки аромату, можна додати зірочку бадьяна. Приберіть в холодильник на 3 дня. Після можна дегустувати.
настоянка на родзинках - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти