Рецепт Настоянка на родзинках фото

Настоянка на родзинках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Сухофрукти , Мед , Ізюм
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На вечерю , На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Настоянки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 8 дн. 17 г. 0 хв.

Вважається, що родзинки облагороджує спиртовмісні напої. Перевагу слід віддати сухофруктам без кісточок. Є підозра, що вони додають напою гіркоту. З огляду на поради, давайте приготовим.

Опис приготування:

Готовий напій рекомендують зберігати в темному місці, тоді його термін придатності збільшується до 5 років і може підтримувати фортеця 34-37%. Що стосовно супутніх добавок, то тут справа смаку, але використовуючи виключно тільки родзинки, смак настойки не буде повним і гармонійним.

  • Горілка - 0, 5 L
  • Ізюм - 150 грам (без кісточок )
  • Бадьян - 1 штука (зірочка)
  • Чай - 1 Чайна ложка
  • Духмяний горошок - 6 штук
  • Мед - 80 грам
настоянка на родзинках - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
настоянка на родзинках - фото крок 2
У літрову банку всипати родзинки, спеції, чай і мед.
настоянка на родзинках - фото крок 3
Влийте горілку і добре розмішайте.
настоянка на родзинках - фото крок 4
Банку щільно закрийте і поставте в темне місце з кімнатною температурою на 7 днів. Протягом доби збовтайте пляшку раз-два.
настоянка на родзинках - фото крок 5
Після закінчення часу напій помітно посвітлішає.
настоянка на родзинках - фото крок 6
Процідіть настойку через 6 шарів марлі. Ізюм добре відіжміть.
настоянка на родзинках - фото крок 7
Перелийте напій в бутель. Для підтримки аромату, можна додати зірочку бадьяна. Приберіть в холодильник на 3 дня. Після можна дегустувати.
настоянка на родзинках - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти