Рецепт Наполеон з маци фото

Наполеон з маци
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти , Наполеон
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Це дуже легкий в приготуванні варіант тортика. Спробуйте приготувати - не пошкодуєте!

Опис приготування:

Напередодні свята (єврейський новий рік) і не тільки побалуйте себе ось таким десертом.

  • Кішечка - 10 штук
  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Молоко - 1 літр
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Ваніль - За смаком
  • Вершкове масло - 150 кілограм
наполеон з маци - фото крок 1
У велику каструлю вбийте яйця. Додайте цукор. Збийте все до однорідності маси.
наполеон з маци - фото крок 2
До цієї маси додайте крохмаль і борошно. Перемішайте.
наполеон з маци - фото крок 3
Влийте 500 мл молока, і знову перемішайте.
наполеон з маци - фото крок 4
Поставте масу на вогонь і доведіть до кипіння. За кермом потрібно стежити: постійно помішуйте його, поки не загусне. Готовий густий крем перекладете в миску, дайте йому охолонути.
наполеон з маци - фото крок 5
У остиглий крем налийте молоко, що залишилося. Збийте. Крем стане більш рідким. Додайте масло кімнатної температури в крем, і ретельно все розмішайте.
У форму укладіть кілька листочків маци в один шар. Зверху на мацу викладіть 3 ст. Ложки крему. Розподіліть по всій поверхні маци. Накрийте новими листочками маци.
наполеон з маци - фото крок 6
Повторюйте до тих пір, поки не закінчиться крем і маца. 1 листочок маци залиште для посипання торта. Для цього подрібніть його в блендері.
наполеон з маци - фото крок 7
Крихтами маци посипте тортик. Потім поставте його в холодильник мінімум на 1 добу, щоб добре просочився.
наполеон з маци - фото крок 8
Подавайте тортик до столу, нарізавши шматочками.

Схожі рецепти