Наполеон з маци
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже легкий в приготуванні варіант тортика. Спробуйте приготувати - не пошкодуєте!
Напередодні свята (єврейський новий рік) і не тільки побалуйте себе ось таким десертом.
- Кішечка - 10 штук
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Молоко - 1 літр
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Ваніль - За смаком
- Вершкове масло - 150 кілограм
У велику каструлю вбийте яйця. Додайте цукор. Збийте все до однорідності маси.
До цієї маси додайте крохмаль і борошно. Перемішайте.
Влийте 500 мл молока, і знову перемішайте.
Поставте масу на вогонь і доведіть до кипіння. За кермом потрібно стежити: постійно помішуйте його, поки не загусне. Готовий густий крем перекладете в миску, дайте йому охолонути.
У остиглий крем налийте молоко, що залишилося. Збийте. Крем стане більш рідким. Додайте масло кімнатної температури в крем, і ретельно все розмішайте.
У форму укладіть кілька листочків маци в один шар. Зверху на мацу викладіть 3 ст. Ложки крему. Розподіліть по всій поверхні маци. Накрийте новими листочками маци.
У форму укладіть кілька листочків маци в один шар. Зверху на мацу викладіть 3 ст. Ложки крему. Розподіліть по всій поверхні маци. Накрийте новими листочками маци.
Повторюйте до тих пір, поки не закінчиться крем і маца. 1 листочок маци залиште для посипання торта. Для цього подрібніть його в блендері.
Крихтами маци посипте тортик. Потім поставте його в холодильник мінімум на 1 добу, щоб добре просочився.
Подавайте тортик до столу, нарізавши шматочками.