Торт з маци без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Тут я поділюся рецептом дуже простого торта і розповім, як приготувати торт з маци без випічки. Це експрес варіант улюбленого всіма торта "наполеон", для якого не потрібно випікати коржі.
Торт вийде ще м'якше і соковитіше, якщо в крем додати дрібно нарізані мандарини. Вони відмінно поєднуються за смаком з цим ніжним вершковим кремом.
- Кішечка - 10 штук
- Молоко - 1 літр
- Куряче яйце - 4 штуки
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Ванілін - За смаком
Найголовніше в цьому рецепті - правильно приготувати крем. Для цього візьміть велику каструлю, змішайте в ній яйця і вершкове масло з цукром. Потім туди ж покладіть борошно і крохмаль, добре перемішайте.
Влийте в цю кстрюлю 600 мл. Молока, поставте її на повільний вогонь. Варіть крем, постійно помішуючи. Він повинен придбати консистенцію дуже густої сметани.
Коли крем охолоне, влийте туди оствшееся молоко і додайте ванілін. Добре перемішайте і залиште на 10 хвилин, потім знову перемішайте. У форму для торта покладіть харчову плівку. Це потрібно, щоб крем не розтікся. Покладіть на дно листи маци, чергуйте їх з шарами крему. Не шкодуйте крему на шари, інакше торт вийде сухим. Верхній шар можна посипати крихтою з маци. Сфорязикний торт закрийте плівкою і відправте у холодильник на добу. Після цього його можна буде їсти.
Перед подачею викладіть торт з форми на блюдо, зніміть плівку. Наріжте торт на порційні шматочки. Прикрасити його можна ягодами, фруктами або тертим шоколадом.