Рецепт Мус з цвітної капусти фото

Мус з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Капуста, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл

Приголомшливо ніжний і легкий смак мусу з цвітної капусти оттеняется соусом з петрушки, а в якості прикраси - крем з креветок. Таке блюдо гідно бенкету, при цьому приготувати його дуже легко.

Хто, що не французи, зміг би придумати таке вишукане, але в той же час дуже просте в приготуванні блюдо - мус з цвітної капусти? Просто відваріть капусту і яйця, додайте маскарпоне, замочений желатин і збийте до однорідності. Тепер залишається дочекатися, поки мус застигне в холодильнику, і можна подавати з соусом з петрушки і креветочним кремом. Докладніше, як приготувати мус з цвітної капусти, читайте в моєму рецепті.

  • Кольорова капуста - 500 грам
  • Маскарпоне - 300 грам(250 г - в мус, 50 г - в вершках)
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Желатин порошковий - 20 грам
  • Петрушка - 3 пучка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Креветки сирі - 6 штук
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль морська - За смаком
  • Вершки жирні - 100 мілілітрів
мус з цвітної капусти - фото крок 1
Для початку підготуйте всі інгредієнти.
мус з цвітної капусти - фото крок 2
Цвітну капусту розділите на суцвіття і відваріть до повної готовності, вона повинна легко протикати ножем.
мус з цвітної капусти - фото крок 3
Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть.
мус з цвітної капусти - фото крок 4
Креветки відварити в киплячій підсоленій воді з додаванням петрушки і чорного перцю. Як тільки креветки почервоніють і спливуть, значить вони готові, зазвичай це займає не більше 3 хвилин з моменту закипання води. Готові креветки очистіть.
мус з цвітної капусти - фото крок 5
Желатин розведіть в вершках відповідно до вказівок на упаковці.
мус з цвітної капусти - фото крок 6
Коли капуста буде готова, злийте всю воду і остудіть капусту. Потім трохи подрібніть її в чаші блендера разом з яйцями.
мус з цвітної капусти - фото крок 7
Додайте 250 г маскарпоне, розведений желатин, сіль і мелений перець. Збийте до отримання однорідної шовковистою маси.
мус з цвітної капусти - фото крок 8
Форми, які можна помістити в холодильник, змастіть маслом і викладіть в них мус. Накрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 3-4 годину.
мус з цвітної капусти - фото крок 9
Поки мус застигає, приготуйте креветковий крем. Для цього подрібніть за допомогою блендера 3 креветки разом з маскарпоне. Готовий крем приберіть в холодильник.
мус з цвітної капусти - фото крок 10
Потім приготуйте соус з петрушки. Очистіть листя петрушки від грубих стебел, додайте оливкову олію і лимонний сік, подрібніть. Якщо у вас вийшов занадто густий соус, додайте ще оливкової олії. Готовий соус поперчіть за смаком.
мус з цвітної капусти - фото крок 11
Для сервіровки готового блюда, налийте на середину тарілки пару ложок соусу з петрушки, зверху викладіть застиглий мус. Мус буде легше виймати з форми, якщо опустити її на короткий час в гарячу воду.
мус з цвітної капусти - фото крок 12
Мус прикрасьте креветочним кремом і цілої креветкою. Смачного!

Схожі рецепти