Мус з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливо ніжний і легкий смак мусу з цвітної капусти оттеняется соусом з петрушки, а в якості прикраси - крем з креветок. Таке блюдо гідно бенкету, при цьому приготувати його дуже легко.
Хто, що не французи, зміг би придумати таке вишукане, але в той же час дуже просте в приготуванні блюдо - мус з цвітної капусти? Просто відваріть капусту і яйця, додайте маскарпоне, замочений желатин і збийте до однорідності. Тепер залишається дочекатися, поки мус застигне в холодильнику, і можна подавати з соусом з петрушки і креветочним кремом. Докладніше, як приготувати мус з цвітної капусти, читайте в моєму рецепті.
- Кольорова капуста - 500 грам
- Маскарпоне - 300 грам(250 г - в мус, 50 г - в вершках)
- Яйця курячі - 3 штуки
- Желатин порошковий - 20 грам
- Петрушка - 3 пучка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Креветки сирі - 6 штук
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль морська - За смаком
- Вершки жирні - 100 мілілітрів
Для початку підготуйте всі інгредієнти.
Цвітну капусту розділите на суцвіття і відваріть до повної готовності, вона повинна легко протикати ножем.
Яйця зваріть круто, остудіть і очистіть.
Креветки відварити в киплячій підсоленій воді з додаванням петрушки і чорного перцю. Як тільки креветки почервоніють і спливуть, значить вони готові, зазвичай це займає не більше 3 хвилин з моменту закипання води. Готові креветки очистіть.
Желатин розведіть в вершках відповідно до вказівок на упаковці.
Коли капуста буде готова, злийте всю воду і остудіть капусту. Потім трохи подрібніть її в чаші блендера разом з яйцями.
Додайте 250 г маскарпоне, розведений желатин, сіль і мелений перець. Збийте до отримання однорідної шовковистою маси.
Форми, які можна помістити в холодильник, змастіть маслом і викладіть в них мус. Накрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 3-4 годину.
Поки мус застигає, приготуйте креветковий крем. Для цього подрібніть за допомогою блендера 3 креветки разом з маскарпоне. Готовий крем приберіть в холодильник.
Потім приготуйте соус з петрушки. Очистіть листя петрушки від грубих стебел, додайте оливкову олію і лимонний сік, подрібніть. Якщо у вас вийшов занадто густий соус, додайте ще оливкової олії. Готовий соус поперчіть за смаком.
Для сервіровки готового блюда, налийте на середину тарілки пару ложок соусу з петрушки, зверху викладіть застиглий мус. Мус буде легше виймати з форми, якщо опустити її на короткий час в гарячу воду.
Мус прикрасьте креветочним кремом і цілої креветкою. Смачного!