Морс з обліпихи
(покроковий рецепт з фото)
Морс з обліпихи - це елементарний в приготуванні і надзвичайно корисний споконвічно російський напій. Влітку, в спеку, обліпиховий морс - це найкращий освіжаючий напій для справжніх богатирів.
Довгий час не знав, яким чином найкраще обробляти обліпиху, щоб і смачно було, і корисних властивостей вона не втрачала. Як на мене, оптимальний варіант - це морс з обліпихи. Ніякого цукру, тільки обліпиха, мед і вода. Напій прекрасно освіжає в літню спеку і насичує організм вітамінами тоді, коли апетиту через спекотну погоду зовсім немає. І готується дуже просто - словом, практично ідеальний напій.
- Обліпиха - 2 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Вода - 500 мілілітрів
Для початку, необхідно добре промити і очистити від сміття нашу обліпиху. Даємо їй обсохнути.
У чашу для блендера вивантажує ягоди, мідь, наливаємо воду. За допомогою блендера гарненько перемішуємо до однорідності.
І все б добре, та тільки тепер в морсе - безліч шкурок, насіння і інших відмінностей, псує напій. Тому за допомогою марлі потрібно процідити морс, щоб видалити з нього все непотрібне.
Ось тепер морс з обліпихи готовий до вживання. Подавати до столу краще, природно, охолодженим.