Морквяні битки
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, що овочеві страви нудні і позбавлені смаку? Тоді цей простий рецепт морквяних биточків створений саме для вас. Дивно хрусткі, апетитні, а головне - ними можна нагодувати навіть дітей.
1. Для приготування цієї страви необхідно вимити і очистити моркву, а потім натерти її на середній або дрібній тертці.
2. Викласти терту моркву в каструлю і залити водою. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім тушкувати на повільному вогні близько 15-20 хвилин, поки морква не стане м'якою.
3. Потім, не знімаючи з вогню, всипати тонкою цівкою манну крупу, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
4. Посолити і додати цукор за смаком. Рецепт приготування морквяних биточків не містить суворих вказівок по кількості солі і цукру. Їх можна зробити солодкими і подавати зі сметаною, або ж додати більше солі і подавати з часниковим соусом.
5. Через 2-3 хвилини, постійно перемішуючи, зняти з вогню і добре остудити.
6. З вже охолола маси можна формувати биточки. При бажанні можна також додати подрібнені сухофрукти або горіхи, наприклад.
7. Морквяні битки в домашніх умовах потрібно обваляти в панірувальних сухарях або борошні і відправити на сковороду з розігрітим маслом.
8. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки і подавати до столу гарячими.
- Морква - 500 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Манна крупа - 3-4 Ст. Ложок
- Сухофрукти - 50 грам (по бажанню)
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
2. Викласти терту моркву в каструлю і залити водою. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім тушкувати на повільному вогні близько 15-20 хвилин, поки морква не стане м'якою.
3. Потім, не знімаючи з вогню, всипати тонкою цівкою манну крупу, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
4. Посолити і додати цукор за смаком. Рецепт приготування морквяних биточків не містить суворих вказівок по кількості солі і цукру. Їх можна зробити солодкими і подавати зі сметаною, або ж додати більше солі і подавати з часниковим соусом.
5. Через 2-3 хвилини, постійно перемішуючи, зняти з вогню і добре остудити.
6. З вже охолола маси можна формувати биточки. При бажанні можна також додати подрібнені сухофрукти або горіхи, наприклад.
7. Морквяні битки в домашніх умовах потрібно обваляти в панірувальних сухарях або борошні і відправити на сковороду з розігрітим маслом.
8. Обсмажити з двох боків до золотистої скоринки і подавати до столу гарячими.