Морква по-корейськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і пікантна морквина на зиму. Один з найпопулярніших рецептів заготовки морквини - корейською мовою.
Заготовки з морквини чомусь не користуються особливою популярністю у господинь. Я теж не робила ніяких заготовок з моркви, поки мої дітки не стали студентами. Тут і стали в нагоді книги з рецептами різних заготовок і попався мені на очі рецепт приготування моркви по-корейськи на зиму. Виявляється, смачну і гостру моркву можна заготовити про запас. Розповідаю, як приготувати морква по-корейськи на зиму.
1. Моркву миємо й натираємо на спеціальній тертці. Якщо у вас немає такої терки, не біда - можна натерти моркву на крупній тертці.
2. Очистити часник і подрібнити його. Кількість часнику можна зменшувати або збільшувати на ваш смак.
3. Змішуємо часник, морква і спеції для корейської моркви. Ми залишаємо овочі хвилин на 15, щоб вони пустили сік.
4. Своїм та стерилізуємо банки.
5. Розкладаємо морква по банкам. Наповнювати банки не до самого верху, а приблизно на 1 см нижче горлечка.
6. Наливаємо воду в каструльку, додаємо цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Кип'ятимо 2-3 хвилини.
7. Заливаємо киплячим маринадом морква в банках і закупорюють банки кришками. Укутуємо банки теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту і смачною морквини!
- Морква - 1, 5 кілограма
- Часник - 8-10 зубчиків
- Спеції для корейської моркви - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3, 5 склянки
- Цукор - 9 Ст. Ложок
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
- Оцет - 5 Ст. Ложок
1. Моркву миємо й натираємо на спеціальній тертці. Якщо у вас немає такої терки, не біда - можна натерти моркву на крупній тертці.
2. Очистити часник і подрібнити його. Кількість часнику можна зменшувати або збільшувати на ваш смак.
3. Змішуємо часник, морква і спеції для корейської моркви. Ми залишаємо овочі хвилин на 15, щоб вони пустили сік.
4. Своїм та стерилізуємо банки.
5. Розкладаємо морква по банкам. Наповнювати банки не до самого верху, а приблизно на 1 см нижче горлечка.
6. Наливаємо воду в каструльку, додаємо цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Кип'ятимо 2-3 хвилини.
7. Заливаємо киплячим маринадом морква в банках і закупорюють банки кришками. Укутуємо банки теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту і смачною морквини!