Молочна затирка
(покроковий рецепт з фото)
Всього за кілька хвилин можна приготувати не зовсім звичайний, але дуже смачний молочний суп. Затирка - старовинний рецепт білоруської кухні. Простий, без вишукувань, але з'їв такий суп - і довгий час ситий!
Приготувати молочну затірку можна на сніданок, обід або вечерю. Основу для затирання не обов'язково використовувати всю відразу. Її можна зберігати в холодильнику до двох діб.
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1, 5 склянки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Вершкове масло - 20 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Налийте воду в каструлю, поставте на вогонь і трохи посоліть. Збийте яйце з сіллю. У глибоку тарілку насипте борошно, зробіть поглиблення і влийте в нього збите яйце.
Виделкою замісіть яйце з борошном таким чином, щоб інгредієнти перемішалися, але не злиплися в один клубок. Повинна вийти розсипчаста маса з дрібних борошняних грудочок різної форми.
Просійте пластівці через сито, щоб прибрати надлишки борошна.
Додайте пластівці в киплячу воду. Інтенсивно розмішуючи доведіть до кипіння. Якщо маса почне густіти і води здасться мало, додайте ще трохи окропу. Варіть 5-7 хвилин на невеликому вогні, продовжуючи помішувати. Зніміть каструлю з вогню. Вийшла основа для молочної затірки.
Влийте молоко і додайте шматочок вершкового масла. Молоко можна брати холодним або гарячим, залежить від того, якої температури потрібен готовий суп.
Розмішайте, щоб шматочок масла розтанув. Молочна затирка готова.
Смачного!