Млинці з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте нові варіанти начинки для улюблених ласощів? Тоді спробуйте рецепт приготування млинців з горіхами і родзинками. Вони виходять дивно смачними і ароматними.
Млинці з горіхами в домашніх умовах - це не тільки шалено смачно, але корисно. В якості додаткових інгредієнтів можна використовувати не тільки родзинки, але і інші сухофрукти або цукати. Також при бажанні можна додати в начинку трохи лікеру або коньяку, якщо млинці для дорослих.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 500-600 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок(3 в тісто, 3 в начинку)
- Яйце - 3 штуки
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Коньяк - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 100 грам (по бажанню)
- Горіхи - 200 грам
- Шоколад - 100 грам (по бажанню)
1. Насамперед необхідно зайнятися тестом. У глибоку миску вбити яйця з дрібкою солі і невеликою кількістю цукру. Збити віночком до однорідності і невеликих бульбашок. Влити половину молока і акуратно перемішати. Всипати заздалегідь просіяне борошно і збити - тісто виходить досить густим. Поступово влити молоко, що залишилося, постійно перемішуючи тісто. Таким чином, млинці з горіхами в домашніх умовах будуть без грудочок. Вимити лимон, просушити і натерти трохи цедри - це додасть тесту неймовірний аромат і смак. Залишилося додати трохи рослинного масла, щоб млинці добре знімалися зі сковороди, і тісто буде повністю готове.
2. Паралельно потрібно залити гарячою водою родзинки, щоб він як слід набряк (за уязика, що він буде в начинці).
3. Один з важливих моментів смаження млинців - це сковорода. Краще брати тонку, з невисокими бортами і головне, щоб вона як слід розжарилася перш, ніж налити туди тісто. Смажити млинці з двох сторін.
4. Горіхи потрібно трохи подрібнити. Можна зробити це ножем або за допомогою блендера. Також в чашу відправити просушений ізюм і трохи цукру. Подрібнити до однорідної пасти, проте з шматочками горіха.
5. Як зробити млинці з горіхами улюбленими ласощами ласунів? Можна додати трохи розтопленого або тертого шоколаду. Все ретельно перемішати. Для дорослих можна влити трохи коньяку або улюбленого лікеру.
6. Злегка остиглі млинці можна фарширувати начинкою. Викласти невелику кількість на край і акуратно згорнути млинець рулетиком чи конвертом. Подавати такі млинці можна без добавок або ж зі сметаною, наприклад.