Мізки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу представити одне з блюд «на любителя». Це - мізки в духовці. Ділюся варіантом, як приготувати, так як я якраз «любитель». Готувати будемо мізки ягняти, дуже ніжні і смачні.
Перш за все, переконайтесь, що ви купили свіжий продукт, так як він довго не зберігається. Також приділіть увагу попередньою вимочування мізків і їх очищення. Традиційно таке блюдо готують дітям, бо мізки багаті білком, залізом, фосфором і цинком.
Отже, дивіться, як приготувати мізки в духовці, і пробуйте цей своєрідний делікатес.
- Мізки ягняти - 4 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Добре вимийте мізки ягняти і обсушити їх паперовим рушником.
2
Потім злегка обсипте борошном і швидко обсмажте в сковороді до золотистої скоринки в половині кількості вершкового масла.
3
Підготуйте форму для запікання, застелите її фольгою і викладіть на фольгу обсмажені мізки ягняти.
4
Додати сіль, поперчіть, додайте листя шавлії і полийте розтопленим вершковим маслом.
5
Щільно закрийте фольгу і запікайте мізки в духовці при температурі 200 градусів протягом 10-ти хвилин.