Минтай, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати смачне і недороге рибна страва на обід або вечерю, скористайтеся цим рецептом. В результаті зі звичайного минтая у вас вийде відмінний блюдо, гідне святкового столу.
З цілком доступного минтая можна приготувати відмінне блюдо, яке можна подати не тільки до звичайного обіду або вечері, але і до святкового столу. Не вірите? Спробуйте приготувати цю рибу за допомогою саме цього простого рецепту, в якому я розповім, як приготувати минтай, запечений в духовці. Риба в поєднанні з грибами та цибулею виходить дуже ніжною і соковитою, вам сподобається.
- Філе минтая - 700-800 грам
- Печериці - 4-5 штук (великих)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Як вид, інгредієнтів нам знадобиться зовсім небагато. Філе минтая можна купити готове, але краще взяти тушку риби і відокремити філе самостійно.
Разрежем його на шматки, посипем сіллю і перцем, збризніть соком лимона. Залишимо маринуватися.
Помиємо і наріжемо печериці.
Чистий цибулю, наріжемо його тонкими четвертькольцами.
Розігріємо сковороду з рослинним маслом і хвилин 5 обсмажити гриби, потім додамо лук, злегка посолити і продовжуємо готувати ще хвилин 5.
Смажена форму для запікання олією і додамо пару ложок води. Викладемо філе минтая.
Рівним шаром викладемо на рибу гриби з цибулею.
І запікаємо в розігрітій до 240 градусів духовці хвилин 20.