Рецепт Минтай, запечений в духовці фото

Минтай, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Гриби , Печериці , Минтай
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви хочете приготувати смачне і недороге рибна страва на обід або вечерю, скористайтеся цим рецептом. В результаті зі звичайного минтая у вас вийде відмінний блюдо, гідне святкового столу.

Опис приготування:

З цілком доступного минтая можна приготувати відмінне блюдо, яке можна подати не тільки до звичайного обіду або вечері, але і до святкового столу. Не вірите? Спробуйте приготувати цю рибу за допомогою саме цього простого рецепту, в якому я розповім, як приготувати минтай, запечений в духовці. Риба в поєднанні з грибами та цибулею виходить дуже ніжною і соковитою, вам сподобається.

  • Філе минтая - 700-800 грам
  • Печериці - 4-5 штук (великих)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
минтай, запечений в духовці - фото крок 1
Як вид, інгредієнтів нам знадобиться зовсім небагато. Філе минтая можна купити готове, але краще взяти тушку риби і відокремити філе самостійно.
минтай, запечений в духовці - фото крок 2
Разрежем його на шматки, посипем сіллю і перцем, збризніть соком лимона. Залишимо маринуватися.
минтай, запечений в духовці - фото крок 3
Помиємо і наріжемо печериці.
минтай, запечений в духовці - фото крок 4
Чистий цибулю, наріжемо його тонкими четвертькольцами.
минтай, запечений в духовці - фото крок 5
Розігріємо сковороду з рослинним маслом і хвилин 5 обсмажити гриби, потім додамо лук, злегка посолити і продовжуємо готувати ще хвилин 5.
минтай, запечений в духовці - фото крок 6
Смажена форму для запікання олією і додамо пару ложок води. Викладемо філе минтая.
минтай, запечений в духовці - фото крок 7
Рівним шаром викладемо на рибу гриби з цибулею.
минтай, запечений в духовці - фото крок 8
І запікаємо в розігрітій до 240 градусів духовці хвилин 20.

Схожі рецепти