Med Абрикосовий
(покроковий рецепт з фото)
Абрикосовий мед - це таке варення з абрикосів, яке виходить на смак, як мед. Дуже солодке, але з невеликою кислинкою і квіткової ноткою.
Докладніше, як приготувати абрикосовий мед, я розповім нижче. Абрикоси для цього рецепта краще брати стиглі, м'які, можна навіть переспілі. За бажанням можна додати персики або нектарини. Абрикосовий мед чудово підійде до млинців або оладки. Беріть рецепт на замітку, це дуже смачно!
- Абрикоси - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Мигдальний екстракт - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 2-3 Щепоток
Підготуйте всі інгредієнти.
Видаліть кісточки з абрикосів, потім наріжте на скибочки середнього розміру.
Додайте в миску цукор і залиште на 30 хвилин, щоб абрикоси дали сік.
Перекладіть абрикоси з цукром в каструлю, додайте воду. Доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин на середньому вогні.
Остудіть суміш, протріть абрикоси через сито. Перелийте рідина в каструлю, додайте лимонну кислоту і мигдальний екстракт. Доведіть до кипіння, варіть мед 20-30 хвилин.
Тесла Абрикосовий Ембарго, смачного!