Рецепт Мастика з маршмеллоу фото

Мастика з маршмеллоу
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Маршмеллоу
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Солодке
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Пропоную рецепт найпростішої мастики з цукрової пудри і маршмеллоу. Такий мастикою можна легко прикрасити (обтягнути) тортик, зліпити різні фігурки або бантик. Вона відмінно зберігається в холодильнику або морозильній камері. Тільки перед використання обов'язково нагріти.

Опис приготування:

Отже, розповідаю, як приготувати мастику. Обов'язково купите якісну дрібну цукрову пудру і упаковочку маршмеллоу. Також знадобиться трохи води і різні барвники, дуже добре показали себе гелеві або порошкові, їх потрібно розвести у воді. Мастика прекрасно забарвлюється, інтенсивність кольору регулюйте кількістю барвників. Якщо у вас немає барвників, то є простий спосіб: потрібно розділити зефірінкі на білі і рожеві (так найчастіше буває в упаковці) і зробити білу мастику і рожеву в окремих мисочках. Приступимо!

  • Maršmellou - 300 грам
  • Цукрова пудра - 550-570 грам
  • Вода - 1, 5-2 Ст. Ложки
мастика з маршмеллоу - фото крок 1
1. Підготуйте необхідні продукти.
мастика з маршмеллоу - фото крок 2
2. Покладіть зефір в глибоку тару, влийте пару ложок води.
мастика з маршмеллоу - фото крок 3
3. Поставте зефір на водяну баню, кипіння води повинно бути дуже слабким. Якщо у вас є мікрохвильовка, то 30-40 секунд здатне розтопити маршмеллоу.
мастика з маршмеллоу - фото крок 4
4. Через кілька хвилин перемішайте ложкою зефір, ви побачите, як він починає плавиться.
мастика з маршмеллоу - фото крок 5
5. Ще через кілька хвилин маса стане майже однорідної, перемішайте добре ложкою, щоб зефір рівномірно плавився.
мастика з маршмеллоу - фото крок 6
6. Маршмеллоу розтоплений і готовий до наступного етапу.
мастика з маршмеллоу - фото крок 7
7. Вводите цукрову пудру частинами, постійно перемішуючи ложкою.
мастика з маршмеллоу - фото крок 8
8. Може піти трохи менше пудри, ніж зазначено в інгредієнтах, дивіться по мастиці. Коли вона стане вже більш схожою на тісто, значить пора переходить на стіл.
мастика з маршмеллоу - фото крок 9
9. Притрусіть стіл цукровою пудрою, перекладіть мастику і руками продовжуйте вимішувати її.
мастика з маршмеллоу - фото крок 10
10. Мастику можна вважати готовою тоді, коли вона майже не липне до рук, але залишається приємно еластичною і щільною, як дитячий пластилін для ліплення.
мастика з маршмеллоу - фото крок 11
11. Якщо ви хочете її пофарбувати, то додайте невелику частину барвника і продовжуйте вимішувати мастику. Руками робити це нелегко, якщо грудку великий, можна покласти мастику і барвник в комбайн, поставити насадку для тіста (гак) і вимішати. В цьому випадку чашу комбайна і насадку потрібно змастити рослинним маслом. Якщо хочете скористатися мастикою через якийсь час, то просто покладіть її в пакет або оберніть щільно харчовою плівкою, щоб вона не сохла.
мастика з маршмеллоу - фото крок 12
12. Ось такий вийшов у мене помаранчевий кому мастики і блідо-рожевою. Хай щастить!

Схожі рецепти