Мастика для торта
(покроковий рецепт з фото)
Вам подобаються красиві і елегантні торти, обтягнуті цукровою мастикою? Їх можна з легкістю приготувати у себе вдома. Поділюся з вами універсальним рецептом, як приготувати мастику для торта своїми руками.
Способів приготування цукрової мастики існує багато, готують її і з желатину, і на крохмалі. Але найбільше мені подобається мастика з маршмеллоу. Така мастика виходить дуже еластичною, з неї зручно ліпити різні фігурки і робити тонку обтяжку. Така мастика не гірше покупної. Для приготування мастики своїми руками раджу використовувати маршмеллоу білого кольору, готову мастику можна підфарбувати в будь-який потрібний колір за допомогою харчових барвників. До речі, найкраще підійдуть для цієї мети гелієві барвники, вони забезпечують рівномірне фарбування і яскравий насичений колір.
- Maršmellou - 100 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Крохмаль - 100 грам
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Ст. Ложка
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цукрову пудру купите готову або зробіть самі за допомогою кавомолки.
2. Маршмеллоу складіть в скляну миску, додайте лимонний сік і воду. Поставте в мікрохвильовку на 30 секунд.
3. Зефір став дуже м'яким, його потрібно гарненько розмішати ложкою. Тепер змішайте цукрову пудру і крохмаль, порційно додавайте отриману суміш до маршмеллоу, замішуючи масу так само, як тісто.
4. Готова мастика повинна вийти в'язкою, м'якою і не липне до рук, схожою на пластилін. Як вид, нічого складного, тепер з неї можна робити найрізноманітніші фігурки або обтягувати нею торт.