Рецепт Мармелад з обліпихи фото

Мармелад з обліпихи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Обліпиха
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Любіть не тільки смачні, але і натуральні солодощі? Тоді спробуйте приготувати мармелад з обліпихи в домашніх умовах. Це неймовірно апетитне, яскраве і корисне ласощі.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування мармеладу з обліпихи може використовуватися як для свіжої, так і для заморожених ягід. Для початку обліпиху потрібно вимити, просушити і відправити в невелику каструлю або сотейник.

2. Влити спочатку близько 200 мілілітрів води і довести до кипіння.

3. Додати цукор за смаком (кількість цукру можна зменшити або збільшити) і прибрати вогонь до мінімуму.

4. Варити ягоди, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. При необхідності додати ще води (ягоди повинні бути покриті водою весь час варіння).

5. Желатин залити теплою водою і залишити набухати.

6. Коли обліпиха стала м'якою, зняти її з вогню і трохи остудити.

7. Протерти через сито і отриманий сироп знову відправити на вогонь.

8. Коли сироп закипів, зняти з вогню і ввести желатин. Активно перемішувати, щоб желатин як слід розчинився.

9. Вилити отриману суміш у форму або коробочку від шоколадних цукерок.

10. Коли мармелад з обліпихи застигне його можна обваляти в цукрі або кокосовій стружці. Також ідеальним варіантом для такого мармеладу буде шоколадна глазур.

  • Обліпиха - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 200-300 мілілітрів
  • Желатин - 30 грам
1. Рецепт приготування мармеладу з обліпихи може використовуватися як для свіжої, так і для заморожених ягід. Для початку обліпиху потрібно вимити, просушити і відправити в невелику каструлю або сотейник.

2. Влити спочатку близько 200 мілілітрів води і довести до кипіння.

3. Додати цукор за смаком (кількість цукру можна зменшити або збільшити) і прибрати вогонь до мінімуму.

4. Варити ягоди, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. При необхідності додати ще води (ягоди повинні бути покриті водою весь час варіння).

5. Желатин залити теплою водою і залишити набухати.

6. Коли обліпиха стала м'якою, зняти її з вогню і трохи остудити.

7. Протерти через сито і отриманий сироп знову відправити на вогонь.

8. Коли сироп закипів, зняти з вогню і ввести желатин. Активно перемішувати, щоб желатин як слід розчинився.

9. Вилити отриману суміш у форму або коробочку від шоколадних цукерок.

10. Коли мармелад з обліпихи застигне його можна обваляти в цукрі або кокосовій стружці. Також ідеальним варіантом для такого мармеладу буде шоколадна глазур.

Схожі рецепти