Мармелад з обліпихи
(покроковий рецепт з фото)
Любіть не тільки смачні, але і натуральні солодощі? Тоді спробуйте приготувати мармелад з обліпихи в домашніх умовах. Це неймовірно апетитне, яскраве і корисне ласощі.
1. Рецепт приготування мармеладу з обліпихи може використовуватися як для свіжої, так і для заморожених ягід. Для початку обліпиху потрібно вимити, просушити і відправити в невелику каструлю або сотейник.
2. Влити спочатку близько 200 мілілітрів води і довести до кипіння.
3. Додати цукор за смаком (кількість цукру можна зменшити або збільшити) і прибрати вогонь до мінімуму.
4. Варити ягоди, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. При необхідності додати ще води (ягоди повинні бути покриті водою весь час варіння).
5. Желатин залити теплою водою і залишити набухати.
6. Коли обліпиха стала м'якою, зняти її з вогню і трохи остудити.
7. Протерти через сито і отриманий сироп знову відправити на вогонь.
8. Коли сироп закипів, зняти з вогню і ввести желатин. Активно перемішувати, щоб желатин як слід розчинився.
9. Вилити отриману суміш у форму або коробочку від шоколадних цукерок.
10. Коли мармелад з обліпихи застигне його можна обваляти в цукрі або кокосовій стружці. Також ідеальним варіантом для такого мармеладу буде шоколадна глазур.
- Обліпиха - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Вода - 200-300 мілілітрів
- Желатин - 30 грам
2. Влити спочатку близько 200 мілілітрів води і довести до кипіння.
3. Додати цукор за смаком (кількість цукру можна зменшити або збільшити) і прибрати вогонь до мінімуму.
4. Варити ягоди, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. При необхідності додати ще води (ягоди повинні бути покриті водою весь час варіння).
5. Желатин залити теплою водою і залишити набухати.
6. Коли обліпиха стала м'якою, зняти її з вогню і трохи остудити.
7. Протерти через сито і отриманий сироп знову відправити на вогонь.
8. Коли сироп закипів, зняти з вогню і ввести желатин. Активно перемішувати, щоб желатин як слід розчинився.
9. Вилити отриману суміш у форму або коробочку від шоколадних цукерок.
10. Коли мармелад з обліпихи застигне його можна обваляти в цукрі або кокосовій стружці. Також ідеальним варіантом для такого мармеладу буде шоколадна глазур.