Маринований часник по-українськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Маринований часник - дуже смачна закуска, яка може урізноманітнити будь-яке просте блюдо. Є різні способи приготування такого часнику, я пропоную замаринувати його по-українськи.
Опис приготування:
Докладніше, як приготувати маринований часник по-українськи, я розповім нижче. Гостроту перцю рекомендую вибирати на свій смак. Якщо любите «гарячіше» можна взяти перчик чилі. За бажанням в маринад можна додати лист смородини і парасольку кропу. Завдяки перцю закуска виходить на смак пікантною і гострою. Беріть мій рецепт на замітку!
- Часник - 5-6 штук
- Гострий червоний перець - 1 штука
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Оцет - 1, 5 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Зубчики часнику очистіть від шкірки. Blanshiruyte ги 5 хвилин у гарячій воді, потім залийте холодною.
На дно чистої стерилізованої банки викладіть скибочки червоного перцю і перець горошком.
Зверху викладіть часник.
Приготуйте маринад. Закип'ятіть воду з цукром і сіллю, залийте їй часник. Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Потім злийте рідину назад в каструлю, доведіть знову до кипіння і додайте оцет.
Залийте гарячим маринадом часник. Закрийте банку і залиште до повного охолодження.
Часник по-українськи готовий, смачного!