Рецепт Мариновані опеньки з гірчицею фото

Мариновані опеньки з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Соуси , Маринування
Кількість порцій: 2
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Ці ароматні грибочки стануть відмінною закускою або смачним доповненням до будь-якого гарніру. Приготуйте їх у цій простому рецептом і всю зиму радуйте себе, рідних і близьких приголомшливими опеньками.

Опис приготування:

Зазвичай я заготовлював грибочки по маминих перевіреними рецептами, але останнім часом мене щось потягнуло на експерименти, і я вирішила зробити що-небудь новеньке. І сьогодні я поділюся з вами одним з найбільш вдалих своїх експериментів і розповім, як приготувати мариновані опеньки з гірчицею. В принципі, сама технологія і склад - досить звичайні, але ось гірчиця надає грибами якийсь особливий смак, та й виглядає блюдо дуже цікаво. Мені і моїм домашніх такі опеньки дуже навіть сподобалися, тому тепер кожен раз, коли я заготовлював грибочки, роблю також і пару баночок маринованих опеньків з гірчицею в домашніх умовах, заради різноманітності, так би язикати.

  • Опеньки свіжі - 1, 2-1, 5 кілограма
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 5 Ст. Ложок
  • Гірчиця в насінні - 2 чайних ложки
  • Лавровий лист - 3-4 штук
  • Перець чорний горошком - 4-5 штук
  • Парасолька кропу - 2 штуки
мариновані опеньки з гірчицею - фото крок 1
Гриби ретельно перебираємо і промиваємо під проточною водою, потім обдаємо окропом.
мариновані опеньки з гірчицею - фото крок 2
Викладаємо опеньки в каструлю і заливаємо їх водою так, щоб рідина ледь їх накривала, ставимо каструлю на вогонь.
мариновані опеньки з гірчицею - фото крок 3
Додаємо в гриби столову ложку солі і варимо їх 1-1, 5 годину, а процесі варіння знімаємо піну, що утворюється.
мариновані опеньки з гірчицею - фото крок 4
Потім вимикаємо вогонь і викладаємо в каструлю 1-2 горошини перцю, 1 парасольку кропу, 1-2 lavrovиx listika, 2 ложки насіння гірчиці. Перемішуємо все і залишаємо гриби в відварі на ніч.
мариновані опеньки з гірчицею - фото крок 5
Вранці ми продовжуємо роботу, відкидаємо відварені грибочки на друшляк і промиваємо їх в кип'яченій воді.
мариновані опеньки з гірчицею - фото крок 6
Потім викладаємо опеньки в попередньо стерилізовані банки.
мариновані опеньки з гірчицею - фото крок 7
У чисту каструлю наливаємо літр води і доводимо її до кипіння. У киплячу воду вкідиваем 1 парасольку кропу, 1-2 lavrovиx listika, 2-3 горошини перцю, 2 ложки цукру, 1 ложку солі. Варимо маринад близько 5 хвилин, потім знімаємо з вогню і додаємо в нього оцет. Приготовленим маринадом заливаємо гриби під горлечко.
мариновані опеньки з гірчицею - фото крок 8
Банки щільно закриваємо кришками і залишаємо до повного охолодження. Виходять грибочки дуже смачними, обов'язково спробуйте. Смачного!

Схожі рецепти