Мариновані опеньки з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Ці ароматні грибочки стануть відмінною закускою або смачним доповненням до будь-якого гарніру. Приготуйте їх у цій простому рецептом і всю зиму радуйте себе, рідних і близьких приголомшливими опеньками.
Зазвичай я заготовлював грибочки по маминих перевіреними рецептами, але останнім часом мене щось потягнуло на експерименти, і я вирішила зробити що-небудь новеньке. І сьогодні я поділюся з вами одним з найбільш вдалих своїх експериментів і розповім, як приготувати мариновані опеньки з гірчицею. В принципі, сама технологія і склад - досить звичайні, але ось гірчиця надає грибами якийсь особливий смак, та й виглядає блюдо дуже цікаво. Мені і моїм домашніх такі опеньки дуже навіть сподобалися, тому тепер кожен раз, коли я заготовлював грибочки, роблю також і пару баночок маринованих опеньків з гірчицею в домашніх умовах, заради різноманітності, так би язикати.
- Опеньки свіжі - 1, 2-1, 5 кілограма
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 5 Ст. Ложок
- Гірчиця в насінні - 2 чайних ложки
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Перець чорний горошком - 4-5 штук
- Парасолька кропу - 2 штуки