Мариновані гливи з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт маринованих глив з лимоном. І, як на мене, найкраще їх готувати саме так - без зайвих приправ і добавок. Тільки натуральні компоненти!
Хочу вам розповісти, як зробити мариновані гливи з лимоном самостійно. По суті, це ще бабусині рецепти, тобто. При мінімумі фінансових витрат можна отримати чудову закуску! Так що всім любителям маринованих закусок рекомендую приготувати мариновані гливи з лимоном в домашніх умовах як можна швидше!
- Гливи - 500 грам
- Соняшникова олія - 50 грам
- Вода - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Перець горошком - 10 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Зелень - 1 штука(1 пучок)
1. Гриби промиваємо і дрібно нарізаємо.
2. Робимо маринад. Воду ставимо кип'ятити разом з соняшниковою олією, оцтом, спеціями і сіллю. Вичавимо сік лимона, а також тиснемо в каструлю часник. Варимо 5-7 хвилин на маленькому вогні.
3. Готовий маринад відціджуємо, в чистому вигляді знову ставимо на вогонь. Як закипить, додамо гриби і варимо 10 хвилин.
4. Цибулю нарізаємо півкільцями, готові грибочки посипаємо їм. Можна додати рослинне масло.
5. Дрібно кришимо зелень і ще раз все разом перемішати. Готово!