Рецепт Маринована свинина в духовці фото

Маринована свинина в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Запечена шматочок м'яса, неймовірно ароматний і соковитий? звучить апетитно? Тоді вам варто обов'язково спробувати рецепт приготування маринованої свинини в духовці.

Опис приготування:

Вашій увазі пропоную простий рецепт маринованої свинини в духовці, яка може бути подана до столу як з гарніром, так і в якості закуски. Маринад для м'яса легкими рухами перетворюється в соус, який ідеально підходить до запеченої свинини.

  • Свинина - 1.5-2 кілограма
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Винний оцет - 1-2 Ст. Ложок
  • Лимон - 1 штука
  • Петрушка - 2-3 Ст. Ложок
  • Гірчиця суха - 1 Ст. Ложка
  • Перець мелений - 1 щіпка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Бульйон - 50 мілілітрів
маринована свинина в духовці - фото крок 1
1. Для цієї страви краще всього підійде відбивна. При бажанні, звичайно, можна використовувати і більш жирне м'ясо. Свинину вимити, просушити як слід і при необхідності розрізати навпіл.
маринована свинина в духовці - фото крок 2
2. Головна складова блюда - це маринад. Для його приготування необхідно з'єднати оливкову олію, соєвий соус і винний оцет. Лимон вимити і вичавити сік. Додати в маринад сік і сам лимон, розрізаний на четвертинки. Вимити петрушку і подрібнити. Часник очистити і пропустити через прес або розрізати навпіл. Надіслати в соус гірчицю, часник, петрушку і трохи перцю за смаком. Все ретельно перемішати і трохи прогріти (доводити до кипіння не потрібно).
маринована свинина в духовці - фото крок 3
3. М'ясо відправити в маринад на 4-5 годин. Втім, рецепт приготування маринованої свинини в духовці може займати від 3 до 14 годин в цілому.
маринована свинина в духовці - фото крок 4
4. На добре розігріту сковороду викласти м'ясо і на сильному вогні обсмажити його з усіх боків буквально 2-3 хвилини. Таким чином, всі м'ясні соки залишаться під утворилася скоринкою і в процесі запікання м'ясо буде залишатися соковитим.
маринована свинина в духовці - фото крок 5
5. Потім свинину зняти зі сковороди і відправити в духовку. Використовувати можна деко або решітку, під яку поставити деко. У процесі запікання можна 2-3 рази полити м'ясо маринадом, тоді маринована свинина в духовці в домашніх умовах буде більш ароматна і соковита.
маринована свинина в духовці - фото крок 6
6. Поки запікається м'ясо можна зайнятися соусом для подачі страви на стіл. На сковороду, в якій смажилося м'ясо, додати трохи бульйону (можна використовувати звичайну воду). Довести до кипіння, помішуючи.
маринована свинина в духовці - фото крок 7
7. Потім через сито додати на сковороду маринад, в якому було м'ясо, і уварити його на повільному вогні. Соус повинен загуснути і зменшитися в обсязі. Готову свинину нарізати порційними шматочками і полити соусом.

Схожі рецепти