Маринована свинина в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Запечена шматочок м'яса, неймовірно ароматний і соковитий? звучить апетитно? Тоді вам варто обов'язково спробувати рецепт приготування маринованої свинини в духовці.
Вашій увазі пропоную простий рецепт маринованої свинини в духовці, яка може бути подана до столу як з гарніром, так і в якості закуски. Маринад для м'яса легкими рухами перетворюється в соус, який ідеально підходить до запеченої свинини.
- Свинина - 1.5-2 кілограма
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Винний оцет - 1-2 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Петрушка - 2-3 Ст. Ложок
- Гірчиця суха - 1 Ст. Ложка
- Перець мелений - 1 щіпка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Бульйон - 50 мілілітрів
1. Для цієї страви краще всього підійде відбивна. При бажанні, звичайно, можна використовувати і більш жирне м'ясо. Свинину вимити, просушити як слід і при необхідності розрізати навпіл.
2. Головна складова блюда - це маринад. Для його приготування необхідно з'єднати оливкову олію, соєвий соус і винний оцет. Лимон вимити і вичавити сік. Додати в маринад сік і сам лимон, розрізаний на четвертинки. Вимити петрушку і подрібнити. Часник очистити і пропустити через прес або розрізати навпіл. Надіслати в соус гірчицю, часник, петрушку і трохи перцю за смаком. Все ретельно перемішати і трохи прогріти (доводити до кипіння не потрібно).
3. М'ясо відправити в маринад на 4-5 годин. Втім, рецепт приготування маринованої свинини в духовці може займати від 3 до 14 годин в цілому.
4. На добре розігріту сковороду викласти м'ясо і на сильному вогні обсмажити його з усіх боків буквально 2-3 хвилини. Таким чином, всі м'ясні соки залишаться під утворилася скоринкою і в процесі запікання м'ясо буде залишатися соковитим.
5. Потім свинину зняти зі сковороди і відправити в духовку. Використовувати можна деко або решітку, під яку поставити деко. У процесі запікання можна 2-3 рази полити м'ясо маринадом, тоді маринована свинина в духовці в домашніх умовах буде більш ароматна і соковита.
6. Поки запікається м'ясо можна зайнятися соусом для подачі страви на стіл. На сковороду, в якій смажилося м'ясо, додати трохи бульйону (можна використовувати звичайну воду). Довести до кипіння, помішуючи.
7. Потім через сито додати на сковороду маринад, в якому було м'ясо, і уварити його на повільному вогні. Соус повинен загуснути і зменшитися в обсязі. Готову свинину нарізати порційними шматочками і полити соусом.