Рецепт Маринована капуста з кабачками фото

Маринована капуста з кабачками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Кабачок, Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Маринована капуста по цьому рецепту виходить завжди хрустка, пікантна і дуже смачна! Сьогодні розповім вам, як приготувати мариновану капусту з кабачками.

Для приготування вибираємо міцний качан капусти і молоді кабачки, у яких ще ніжна шкірка і незрілі насіння. Якщо вирішите використовувати більш зрілі кабачки, то їх попередньо необхідно очистити і видалити великі насіння. За бажанням до капусти можна додати моркву терту на тертці або болгарський перець, вийде не менш смачно! Кількість солі і цукру, як і оцту можна регулювати за смаком.

  • Капуста - 1, 5 кілограма
  • Кабачки - 500 грам
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Оцет столовий - 100 мілілітрів
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Гвоздика в бутонах - 2 штуки
  • Перець запашний горошком - 3 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
маринована капуста з кабачками - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
маринована капуста з кабачками - фото крок 2
Капусту тонко нашаткуйте.
маринована капуста з кабачками - фото крок 3
Додайте до капусти дрібку солі і пам'ятайте трохи руками, щоб вона пустила сік.
маринована капуста з кабачками - фото крок 4
Кабачки вимийте і наріжте кружальцями. Потім кожен гурток розріжте ще на 2-4 частини. Якщо шкурка досить товста, то її попередньо потрібно зняти. Додайте кабачки до капусти.
маринована капуста з кабачками - фото крок 5
Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.
маринована капуста з кабачками - фото крок 6
Приготуйте маринад. Закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику і перець. Після того, як сіль і цукор розчиниться, влийте оцет і масло. Зніміть з вогню.
маринована капуста з кабачками - фото крок 7
Вилийте гарячий маринад в капусту з кабачками і все добре перемішайте ложкою. Дайте постояти поки не охолоне.
маринована капуста з кабачками - фото крок 8
Потім готову капусту з кабачками можна перекласти в банку (разом з маринадом) і прибрати на зберігання в холодильник. Закуска буде готова вже через добу.
маринована капуста з кабачками - фото крок 9
Подаємо її полив маслом і прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти