Маринована капуста з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Маринована капуста по цьому рецепту виходить завжди хрустка, пікантна і дуже смачна! Сьогодні розповім вам, як приготувати мариновану капусту з кабачками.
Для приготування вибираємо міцний качан капусти і молоді кабачки, у яких ще ніжна шкірка і незрілі насіння. Якщо вирішите використовувати більш зрілі кабачки, то їх попередньо необхідно очистити і видалити великі насіння. За бажанням до капусти можна додати моркву терту на тертці або болгарський перець, вийде не менш смачно! Кількість солі і цукру, як і оцту можна регулювати за смаком.
- Капуста - 1, 5 кілограма
- Кабачки - 500 грам
- Рослинна олія - 100 грам
- Оцет столовий - 100 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Гвоздика в бутонах - 2 штуки
- Перець запашний горошком - 3 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти.
Капусту тонко нашаткуйте.
Додайте до капусти дрібку солі і пам'ятайте трохи руками, щоб вона пустила сік.
Кабачки вимийте і наріжте кружальцями. Потім кожен гурток розріжте ще на 2-4 частини. Якщо шкурка досить товста, то її попередньо потрібно зняти. Додайте кабачки до капусти.
Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.
Приготуйте маринад. Закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику і перець. Після того, як сіль і цукор розчиниться, влийте оцет і масло. Зніміть з вогню.
Вилийте гарячий маринад в капусту з кабачками і все добре перемішайте ложкою. Дайте постояти поки не охолоне.
Потім готову капусту з кабачками можна перекласти в банку (разом з маринадом) і прибрати на зберігання в холодильник. Закуска буде готова вже через добу.
Подаємо її полив маслом і прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!