Маринована капуста з часником
(покроковий рецепт з фото)
Маринована капуста з часником вже багато років є однією з моїх найулюбленіших закусок! Крім того, тут присутні морква і буряк, що робить закуску ще більш насиченою вітамінами!
Така закуска особливо актуальна в холодну зиязик пору, коли наш організм потребує великої кількості вітамінів. Знаючи, як приготувати мариновану капуста з часником, сміливо приступайте до справи, адже готується капуста всього за два дні. Хай щастить!
- Капуста - 3 кілограма
- Морква - 3 штуки
- Часник - 15 зубчиків
- Буряк - 2 штуки
- Вода - 1, 5 L
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Перець горошком - За смаком
- Гвоздика - За смаком
Капусту промийте і дуже тонко наріжте.
Буряк і моркву промиваємо, очищаємо і трьом на крупній тертці. Часник очищаємо і нарізаємо шматочками.
Тепер перекладаємо все овочі (крім часнику) у великій тазик, ретельно перемішуємо руками. Розкладаємо овочеву масу в чисті трилітрові банки, зверху рівномірно розподіляємо зубчики часнику. Для маринаду: кип'ятимо воду з сіллю і цукром, вливаємо оцет з маслом. Розливаємо по банках маринад. Закриваємо банки кришками, ставимо їх в холодну місці на кілька днів.
Готову капусту зберігаємо в темному прохолодному місці. Смачного!