Рецепт Маринад для грибів фото

Маринад для грибів
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Соуси, Маринування, Маринади

Ділюся своїм улюбленим рецептом маринаду для грибів! Він готується легко, робить гриби в міру солоними і в міру кислуватими. Спробуйте - і переконаєтеся самі!

Такий маринад для грибів в домашніх умовах готується легко і просто. Важливо врахувати, що кількість інгредієнтів я вказала в пропорції на один літр. Тобто, якщо грибів у вас на порядок більше і ви знаєте, що літра води вам не вистачить, кількість інгредієнтів збільшуйте, але не міняйте пропорції. Бажаю вам успіху!

  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 8 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець горошком - 5 штук (раджу асорті )
маринад для грибів - фото крок 1
1. Воду ставимо на вогонь, розчиняємо в ній сіль і цукор, додамо спеції. Коли закипить, вливаємо оцет, перемішаємо і знімаємо з вогню.
маринад для грибів - фото крок 2
2. Коли маринад трохи охолоне, в цю ж каструлю складаємо попередньо підготовлені гриби (якщо у вас гриби лісові, проваріть їх перед цим) і тримаємо на маленькому вогні 15 хвилин, знімаючи піну по необхідності.
маринад для грибів - фото крок 3
3. Розкладаємо гриби по стерильним баночках, закочує на зиму!
маринад для грибів - фото крок 4
4. Взимку доповнюємо соусами, зеленню та іншими смаколиками та подаємо до столу!

Схожі рецепти