Маринад для грибів
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся своїм улюбленим рецептом маринаду для грибів! Він готується легко, робить гриби в міру солоними і в міру кислуватими. Спробуйте - і переконаєтеся самі!
Такий маринад для грибів в домашніх умовах готується легко і просто. Важливо врахувати, що кількість інгредієнтів я вказала в пропорції на один літр. Тобто, якщо грибів у вас на порядок більше і ви знаєте, що літра води вам не вистачить, кількість інгредієнтів збільшуйте, але не міняйте пропорції. Бажаю вам успіху!
- Вода - 1 літр
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 8 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 5 штук (раджу асорті )
1. Воду ставимо на вогонь, розчиняємо в ній сіль і цукор, додамо спеції. Коли закипить, вливаємо оцет, перемішаємо і знімаємо з вогню.
2. Коли маринад трохи охолоне, в цю ж каструлю складаємо попередньо підготовлені гриби (якщо у вас гриби лісові, проваріть їх перед цим) і тримаємо на маленькому вогні 15 хвилин, знімаючи піну по необхідності.
3. Розкладаємо гриби по стерильним баночках, закочує на зиму!
4. Взимку доповнюємо соусами, зеленню та іншими смаколиками та подаємо до столу!