Рецепт Манти з рибою фото

Манти з рибою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Думаєте, що манти готують тільки з м'ясом? Поспішаю вас здивувати і розповісти дуже простий рецепт мантів з рибою. Цей варіант прекрасно підійде для тих, хто любить експерименти на кухні.

Опис приготування:

Манти з рибою в домашніх умовах можна приготувати не тільки з горбуші, але і будь-який інший риби, яка є під рукою. Залежно від сорту і жирності риби, в фарш можна додавати або не додавати сало.

  • Горбуші - 1 штука
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Яйце - 2 штуки
  • Сало - 100 грам (по бажанню)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Борошно - 1 кілограм
манти з рибою - фото крок 1
1. Для приготування рибної начинки необхідно вимити і очистити від кісток і шкіри рибу. Нарізати її невеликими шматочками і пропустити через м'ясорубку. Цибулину очистити і за бажанням подрібнити або пропустити через м'ясорубку. Додати яйце, посолити і поперчити за смаком. Ретельно перемішати. За бажанням також в фарш можна додати спеції для риби і подрібнену зелень.
манти з рибою - фото крок 2
2. Рецепт приготування мантів з рибою далі мало чим відрізняється від класичного. Необхідно замісити круте тісто на основі води, яйця, дрібка солі і борошна. Ретельно його вимішати, щоб воно було м'яким і еластичним.
манти з рибою - фото крок 3
3. Розкачати тісто досить тонко і вирізати кружальця (можна використовувати формочки для печива або склянку).
манти з рибою - фото крок 4
4. На кожен кружечок тіста викласти начинку, досить багато, але щоб не потрапляла на краю.
манти з рибою - фото крок 5
5. Акуратно з'єднати два протилежних краю.
манти з рибою - фото крок 6
6. Потім заліпити їх зверху.
манти з рибою - фото крок 7
7. Розрівняти краю, щоб надати потрібну форму. Втім, манти з рибою в домашніх умовах можна просто заліпити зверху, щільно притискаючи все краю.
манти з рибою - фото крок 8
8. На дно пароварки (якщо є мантоварка - взагалі здорово! ), попередньо змащеній маслом, викласти манти. Час приготування залежить від розміру, але в середньому становить близько 45-50 хвилин.

Схожі рецепти