Манти з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, що манти готують тільки з м'ясом? Поспішаю вас здивувати і розповісти дуже простий рецепт мантів з рибою. Цей варіант прекрасно підійде для тих, хто любить експерименти на кухні.
Манти з рибою в домашніх умовах можна приготувати не тільки з горбуші, але і будь-який інший риби, яка є під рукою. Залежно від сорту і жирності риби, в фарш можна додавати або не додавати сало.
- Горбуші - 1 штука
- Цибулина - 2-3 штук
- Яйце - 2 штуки
- Сало - 100 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Борошно - 1 кілограм
1. Для приготування рибної начинки необхідно вимити і очистити від кісток і шкіри рибу. Нарізати її невеликими шматочками і пропустити через м'ясорубку. Цибулину очистити і за бажанням подрібнити або пропустити через м'ясорубку. Додати яйце, посолити і поперчити за смаком. Ретельно перемішати. За бажанням також в фарш можна додати спеції для риби і подрібнену зелень.
2. Рецепт приготування мантів з рибою далі мало чим відрізняється від класичного. Необхідно замісити круте тісто на основі води, яйця, дрібка солі і борошна. Ретельно його вимішати, щоб воно було м'яким і еластичним.
3. Розкачати тісто досить тонко і вирізати кружальця (можна використовувати формочки для печива або склянку).
4. На кожен кружечок тіста викласти начинку, досить багато, але щоб не потрапляла на краю.
5. Акуратно з'єднати два протилежних краю.
6. Потім заліпити їх зверху.
7. Розрівняти краю, щоб надати потрібну форму. Втім, манти з рибою в домашніх умовах можна просто заліпити зверху, щільно притискаючи все краю.
8. На дно пароварки (якщо є мантоварка - взагалі здорово! ), попередньо змащеній маслом, викласти манти. Час приготування залежить від розміру, але в середньому становить близько 45-50 хвилин.