Рецепт Манти в формі трояндочок фото

Манти в формі трояндочок
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто, М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Пельмені

Хто не любить смачно поїсти? А якщо це ще й красиво? Пропоную подивитися мій рецепт приготування смачного страви "манти" в формі трояндочок! Подається з вершковим маслом і овочами.

Щоб приготувати такі красиві манти, нічого особливого не потрібно, звичайні продукти. Але дивіться, як працювати з тестом, щоб отримати такий результат! Отже, приступимо!

  • Окріп - 1 Склянка (тісто)
  • Яйце - 1 штука (тісто)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Борошно - За смаком (скільки візьме тісто)
  • Свинячо-яловичий фарш - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам (для подачі страви)
манти в формі трояндочок - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти, муки кількість я не вказую, тут може бути багато факторів, що впливають: наприклад, розмір яйця, вологість борошна, обсяг склянки і т.Д. Головне зробити тісто досить крутим, щоб максимально тонко розкачати його після.
манти в формі трояндочок - фото крок 2
Всипте приблизно 2-2, 5 склянки борошна в глибоку посудину. Перемішайте її з сіллю. Зробіть невелике заглиблення і влийте стакан крутого окропу, при цьому інтенсивно перемішуйте тісто лопаткою або дерев'яною ложкою.
манти в формі трояндочок - фото крок 3
Додайте в тісто сире яйце, швидко перемішайте.
манти в формі трояндочок - фото крок 4
Перекладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і замісіть щільне круте тісто. Покладіть його в миску і закрийте рушником. Можна загорнути в харчову плівку і залишити на 30 хвилин відпочивати.
манти в формі трояндочок - фото крок 5
Приготуйте фарш. Для цього змішайте м'ясний фарш з дрібно порізаною цибулею, сіллю, перцем меленим і водою. Кількість води можна збільшити до 150 мл, якщо фарш сухуватий.
манти в формі трояндочок - фото крок 6
Розкачайте тісто максимально тонко в прямокутник. Поріжте не надто широкими смужками. На кожну смужку тесту рівненько викладайте фарш.
манти в формі трояндочок - фото крок 7
Періодично защипують тісто, як на фото. З двох сторін обов'язково щільно защипніть край, щоб сік зберегти всередині трояндочки.
манти в формі трояндочок - фото крок 8
Поверніть трояндочки. Зафіксуйте край.
манти в формі трояндочок - фото крок 9
Змастіть рослинним або вершковим маслом форму, укладіть манти на відстані один від одного. Варіть на пару 30 хвилин.
манти в формі трояндочок - фото крок 10
Манти готові, лопаткою зніміть першу партію.
манти в формі трояндочок - фото крок 11
Розтопіть шматочок вершкового масла і щедро полийте манти. Пробуйте!

Схожі рецепти