Манти в формі трояндочок
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить смачно поїсти? А якщо це ще й красиво? Пропоную подивитися мій рецепт приготування смачного страви "манти" в формі трояндочок! Подається з вершковим маслом і овочами.
Щоб приготувати такі красиві манти, нічого особливого не потрібно, звичайні продукти. Але дивіться, як працювати з тестом, щоб отримати такий результат! Отже, приступимо!
- Окріп - 1 Склянка (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
- Борошно - За смаком (скільки візьме тісто)
- Свинячо-яловичий фарш - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вода - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам (для подачі страви)
![манти в формі трояндочок - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371727.webp)
Підготуйте необхідні продукти, муки кількість я не вказую, тут може бути багато факторів, що впливають: наприклад, розмір яйця, вологість борошна, обсяг склянки і т.Д. Головне зробити тісто досить крутим, щоб максимально тонко розкачати його після.
![манти в формі трояндочок - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371728.webp)
Всипте приблизно 2-2, 5 склянки борошна в глибоку посудину. Перемішайте її з сіллю. Зробіть невелике заглиблення і влийте стакан крутого окропу, при цьому інтенсивно перемішуйте тісто лопаткою або дерев'яною ложкою.
![манти в формі трояндочок - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371729.webp)
Додайте в тісто сире яйце, швидко перемішайте.
![манти в формі трояндочок - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371730.webp)
Перекладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і замісіть щільне круте тісто. Покладіть його в миску і закрийте рушником. Можна загорнути в харчову плівку і залишити на 30 хвилин відпочивати.
![манти в формі трояндочок - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371731.webp)
Приготуйте фарш. Для цього змішайте м'ясний фарш з дрібно порізаною цибулею, сіллю, перцем меленим і водою. Кількість води можна збільшити до 150 мл, якщо фарш сухуватий.
![манти в формі трояндочок - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371732.webp)
Розкачайте тісто максимально тонко в прямокутник. Поріжте не надто широкими смужками. На кожну смужку тесту рівненько викладайте фарш.
![манти в формі трояндочок - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371733.webp)
Періодично защипують тісто, як на фото. З двох сторін обов'язково щільно защипніть край, щоб сік зберегти всередині трояндочки.
![манти в формі трояндочок - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371734.webp)
Поверніть трояндочки. Зафіксуйте край.
![манти в формі трояндочок - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371735.webp)
Змастіть рослинним або вершковим маслом форму, укладіть манти на відстані один від одного. Варіть на пару 30 хвилин.
![манти в формі трояндочок - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371736.webp)
Манти готові, лопаткою зніміть першу партію.
![манти в формі трояндочок - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/manti_v_forme_rozochek-371737.webp)
Розтопіть шматочок вершкового масла і щедро полийте манти. Пробуйте!