Манти в формі трояндочок
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить смачно поїсти? А якщо це ще й красиво? Пропоную подивитися мій рецепт приготування смачного страви "манти" в формі трояндочок! Подається з вершковим маслом і овочами.
Щоб приготувати такі красиві манти, нічого особливого не потрібно, звичайні продукти. Але дивіться, як працювати з тестом, щоб отримати такий результат! Отже, приступимо!
- Окріп - 1 Склянка (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
- Борошно - За смаком (скільки візьме тісто)
- Свинячо-яловичий фарш - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вода - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам (для подачі страви)
Підготуйте необхідні продукти, муки кількість я не вказую, тут може бути багато факторів, що впливають: наприклад, розмір яйця, вологість борошна, обсяг склянки і т.Д. Головне зробити тісто досить крутим, щоб максимально тонко розкачати його після.
Всипте приблизно 2-2, 5 склянки борошна в глибоку посудину. Перемішайте її з сіллю. Зробіть невелике заглиблення і влийте стакан крутого окропу, при цьому інтенсивно перемішуйте тісто лопаткою або дерев'яною ложкою.
Додайте в тісто сире яйце, швидко перемішайте.
Перекладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і замісіть щільне круте тісто. Покладіть його в миску і закрийте рушником. Можна загорнути в харчову плівку і залишити на 30 хвилин відпочивати.
Приготуйте фарш. Для цього змішайте м'ясний фарш з дрібно порізаною цибулею, сіллю, перцем меленим і водою. Кількість води можна збільшити до 150 мл, якщо фарш сухуватий.
Розкачайте тісто максимально тонко в прямокутник. Поріжте не надто широкими смужками. На кожну смужку тесту рівненько викладайте фарш.
Періодично защипують тісто, як на фото. З двох сторін обов'язково щільно защипніть край, щоб сік зберегти всередині трояндочки.
Поверніть трояндочки. Зафіксуйте край.
Змастіть рослинним або вершковим маслом форму, укладіть манти на відстані один від одного. Варіть на пару 30 хвилин.
Манти готові, лопаткою зніміть першу партію.
Розтопіть шматочок вершкового масла і щедро полийте манти. Пробуйте!