Маннік зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Любіть просту і недорогу домашню випічку? Тоді візьміть на замітку цей цікавий варіант приготування манника зі сливами. Дуже класна ідея річного пирога, запам'ятовуйте рецепт!
Все пироги на манній крупі хороші тим, що їх можна робити з йогуртом, кефіром, сметаною, молоком. Відразу хочу сказати, що цей рецепт не виняток. Ви можете використовувати те, що є у вас в холодильнику. Зливи краще брати побільше, тоді в готовому вигляді пиріг буде виглядати дуже апетитно!
- Цукор - 3/4 склянки
- Крупа манна - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Слива - 4-6 штук
- Вершкове масло - 100 грам
1
Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте манною крупою. Духовку розігрійте до 180 градусів.
2
Манку залийте кефіром і залиште хвилин на 15.
3
Яйця з цукром збийте до пишності, додайте розтоплене і вершкове масло кімнатної температури.
4
Всипте просіяне борошно, збийте ще раз, щоб тісто було однорідним.
5
Додайте манку і перемішайте. Викладіть тісто у форму.
6
Зливи вимийте, обсушити, акуратно розріжте навпіл і видаліть кісточку.
7
Викладіть половинки слив на пиріг зрізом вниз. Надішліть форму в манника в духовку і випікайте близько години.
8
Приємного чаювання!