Маннік зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Любіть просту і недорогу домашню випічку? Тоді візьміть на замітку цей цікавий варіант приготування манника зі сливами. Дуже класна ідея річного пирога, запам'ятовуйте рецепт!
Опис приготування:
Все пироги на манній крупі хороші тим, що їх можна робити з йогуртом, кефіром, сметаною, молоком. Відразу хочу сказати, що цей рецепт не виняток. Ви можете використовувати те, що є у вас в холодильнику. Зливи краще брати побільше, тоді в готовому вигляді пиріг буде виглядати дуже апетитно!
- Цукор - 3/4 склянки
- Крупа манна - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Слива - 4-6 штук
- Вершкове масло - 100 грам
1
Жароміцних форму змастіть вершковим маслом і присипте манною крупою. Духовку розігрійте до 180 градусів.
2
Манку залийте кефіром і залиште хвилин на 15.
3
Яйця з цукром збийте до пишності, додайте розтоплене і вершкове масло кімнатної температури.
4
Всипте просіяне борошно, збийте ще раз, щоб тісто було однорідним.
5
Додайте манку і перемішайте. Викладіть тісто у форму.
6
Зливи вимийте, обсушити, акуратно розріжте навпіл і видаліть кісточку.
7
Викладіть половинки слив на пиріг зрізом вниз. Надішліть форму в манника в духовку і випікайте близько години.
8
Приємного чаювання!