Рецепт Маннік з грушею фото

Маннік з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Крупи , Манька , Груша
Пісні страви
На вечерю , На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Манник
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У цього манника особливий аромат - ніжний і солодкий, це заслуга зрілої смачною груші. Рецепт простий, доступний, а результат шикарний, дивіться і пробуйте!

Опис приготування:

Розповідаю, як приготувати"Маннік з грушею" . Застава смачного манника - час, не поспішайте все змішати і запекти. Манку потрібно залити кефіром, дай їй добре настоятися, просочитися, набрякнути. А потім додати решту інгредієнтів і випікати при 180 градусах час, може трохи більше або менше, орієнтуйте на свою духовку. Готовність перевіряйте лучиною, якщо вона виходить суха, то маннік готовий. Ще момент важливий - сода або розпушувач, що краще? Я вам так скажу, я люблю використовувати домашній розпушувач, в його складі вже є сода харчова, лимонна кислота і борошно в потрібній пропорції, це дозволяє отримати відмінний результат. Хай щастить!

  • Манна крупа - 300 грам
  • Кефір 2, 5% і вище - 300 мілілітрів
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам
  • Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки (або 1 ч.Л соди)
  • Яйце велике - 2 штуки
  • Груша зріла - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
маннік з грушею - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
маннік з грушею - фото крок 2
2. У глибокій посудині з'єднайте манку і кефір, перемішайте і залиште на 40 хвилин в теплі або просто на столі.
маннік з грушею - фото крок 3
3. Манка повинна трохи набрякнути, просочитися кефіром.
маннік з грушею - фото крок 4
4. Увімкніть духовку на 180 градусів.
В іншій тарі збийте яйця з цукром до пишної щільної піни, додайте цю масу до манки, перемішайте добре.
маннік з грушею - фото крок 5
5. Грушу вимийте, porež'te на 4 частини і видаліть серцевину. Саму грушу натріть на крупній тертці. Покладіть в тісто, також масло влийте рослинне, покладіть борошно. Можна додати дрібку ваніліну.
маннік з грушею - фото крок 6
6. Форму застеліть пергаментом, змастіть рослинною олією, перелийте тісто. Надішліть його в гарячу духовку (180 градусів) наприклад, в годину. Перевіряйте на готовність лучиною.
маннік з грушею - фото крок 7
7. Маннік з грушею готовий. Остудіть його в формі.
маннік з грушею - фото крок 8
8. Прикрасьте маннік на свій розсуд, це може бути цукрова пудра, білий шоколад або глазур, фрукти.
маннік з грушею - фото крок 9
9. Усередині пористий і пишний, пробуйте!

Схожі рецепти