Рецепт Маннік швидкий фото

Маннік швидкий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир, Крупи, Молоко, Вершкове масло, Манька
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Полудень, День народження
Випічка, Солодке, Манник

Всім нам знаком простий маннік, який не відрізняється особливою привабливістю в смаку. Тут я покажу, як приготувати маннік швидкий, який буде гідний святкового столу. Італійський варіант!

Це оригінальний рецепт, адже замість того, щоб заливати манку рідиною і довго наполягати, ми просто і швидко зваримо манну кашу, а потім перетворимо її в тісто, додавши ніжний сир і яйця.

Ніжний смак з лимонними нотками зведе з розуму будь-якого гурмана, це я вам гарантую. Обов'язково спробуйте!

  • Манька - 250 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам
  • Rikotta - 250 грам
  • Ванілін - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Яйця - 4 штуки
  • Лімончелло - 2 чайних ложки (по бажанню)
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Цукрова пудра - За смаком
маннік швидкий - фото крок 1
У каструлі з'єднайте воду з молоком і закип'ятіть. Поступово додавайте манку, вимішуючи. Після манки додайте масло і дайте йому розчинитися. Варіть суміш ще 3 хвилини.
маннік швидкий - фото крок 2
В окремій мисці змішайте яйця, rikottu, цукор, ванілін, лімончелло або лимонний сік, а також натерту цедру лимона.
маннік швидкий - фото крок 3
Духовку розігрійте до 190 градусів. З'єднайте манку з сирною масою, вимішайте, щоб не було великих грудочок. Вилийте тісто у форму діаметром 22 см.
маннік швидкий - фото крок 4
Запікайте маннік 40 хвилин, потім остудіть і присипте цукровою пудрою.

Схожі рецепти