Маннік швидкий
(покроковий рецепт з фото)
Всім нам знаком простий маннік, який не відрізняється особливою привабливістю в смаку. Тут я покажу, як приготувати маннік швидкий, який буде гідний святкового столу. Італійський варіант!
Це оригінальний рецепт, адже замість того, щоб заливати манку рідиною і довго наполягати, ми просто і швидко зваримо манну кашу, а потім перетворимо її в тісто, додавши ніжний сир і яйця.
Ніжний смак з лимонними нотками зведе з розуму будь-якого гурмана, це я вам гарантую. Обов'язково спробуйте!
- Манька - 250 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Rikotta - 250 грам
- Ванілін - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Лімончелло - 2 чайних ложки (по бажанню)
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукрова пудра - За смаком
У каструлі з'єднайте воду з молоком і закип'ятіть. Поступово додавайте манку, вимішуючи. Після манки додайте масло і дайте йому розчинитися. Варіть суміш ще 3 хвилини.
В окремій мисці змішайте яйця, rikottu, цукор, ванілін, лімончелло або лимонний сік, а також натерту цедру лимона.
Духовку розігрійте до 190 градусів. З'єднайте манку з сирною масою, вимішайте, щоб не було великих грудочок. Вилийте тісто у форму діаметром 22 см.
Запікайте маннік 40 хвилин, потім остудіть і присипте цукровою пудрою.