Рецепт Маньтоу фото

Маньтоу
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Булочки , Страви на пару
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Маньтоу або просто парові пампушки - це китайські булочки з дріжджового тіста, приготовані на пару. Традиційний вид хліба на північ від Китаю.

Опис приготування:

У Китаї ці булочки завжди прісні. Їх подають як хліб або до чаю з солодкими соусами. Якщо їх подають замість хліба, то вони йдуть як заміна прісного, отварному рису. Традиційно парові булочки їдять ще теплими. Спробуйте приготувати"Маньтоу" і ви будете приємно здивовані отриманим результатом.

  • Борошно - 300 грам
  • Дріжджі сухі - 3 грами (або 9 грам свіжих)
  • Цукор - 15 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 150 мілілітрів
маньтоу - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
маньтоу - фото крок 2
У теплу воду додайте цукор, дріжджі, перемішайте і залиште на деякий час, перш характерною"шапочки" .
маньтоу - фото крок 3
У глибоку миску насипте борошно.
маньтоу - фото крок 4
Додайте закваску.
маньтоу - фото крок 5
Перемішайте і влийте рослинне масло.
маньтоу - фото крок 6
Замісити тісто, зберіть його в кулю, змастіть маслом, накрийте і приберіть в тепле місце для підйому приблизно на 1 час.
маньтоу - фото крок 7
За цей час тісто збільшиться в об'ємі.
маньтоу - фото крок 8
Тісто необхідно обмять і розділити на дві частини. Кожну частину розкачати в ковбаску і розріжте її ще на 4 частини.
маньтоу - фото крок 9
З кожного шматочка тіста сформуйте руками кульки і викладіть кожну заготовку з тіста на квадратик з пергаменту. Ця хитрість запобіжить прилипання булочок на дно пароварки при термообробці. Накрийте тісто чистим рушником і залиште для отстойкі приблизно на 40 хвилин.
маньтоу - фото крок 10
Потім акуратно перенесіть булочки на сітку пароварки і варіть їх на пару протягом 15 хвилин.
маньтоу - фото крок 11
По завершенні термообробки булочок паром, не вистачало їх з пароварки ще 5-10 хвилин. Якщо відразу відкрити кришку, то поверхню булочок скривиться.
маньтоу - фото крок 12
Китайські парові булочки"Маньтоу" готові і їх можна відразу ж подавати до столу.
маньтоу - фото крок 13
Булочки виходять дивно ніжні, смачні і м'які. Смачного!

Схожі рецепти