Маньтоу
(покроковий рецепт з фото)
Маньтоу або просто парові пампушки - це китайські булочки з дріжджового тіста, приготовані на пару. Традиційний вид хліба на північ від Китаю.
У Китаї ці булочки завжди прісні. Їх подають як хліб або до чаю з солодкими соусами. Якщо їх подають замість хліба, то вони йдуть як заміна прісного, отварному рису. Традиційно парові булочки їдять ще теплими. Спробуйте приготувати "маньтоу" і ви будете приємно здивовані отриманим результатом.
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі сухі - 3 грами (або 9 грам свіжих)
- Цукор - 15 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 150 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
У теплу воду додайте цукор, дріжджі, перемішайте і залиште на деякий час, перш характерною "шапочки" .
У глибоку миску насипте борошно.
Додайте закваску.
Перемішайте і влийте рослинне масло.
Замісити тісто, зберіть його в кулю, змастіть маслом, накрийте і приберіть в тепле місце для підйому приблизно на 1 час.
За цей час тісто збільшиться в об'ємі.
Тісто необхідно обмять і розділити на дві частини. Кожну частину розкачати в ковбаску і розріжте її ще на 4 частини.
З кожного шматочка тіста сформуйте руками кульки і викладіть кожну заготовку з тіста на квадратик з пергаменту. Ця хитрість запобіжить прилипання булочок на дно пароварки при термообробці. Накрийте тісто чистим рушником і залиште для отстойкі приблизно на 40 хвилин.
Потім акуратно перенесіть булочки на сітку пароварки і варіть їх на пару протягом 15 хвилин.
По завершенні термообробки булочок паром, не вистачало їх з пароварки ще 5-10 хвилин. Якщо відразу відкрити кришку, то поверхню булочок скривиться.
Китайські парові булочки "маньтоу" готові і їх можна відразу ж подавати до столу.
Булочки виходять дивно ніжні, смачні і м'які. Смачного!