Manciza
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу вас познайомити з чудовим блюдом - "манчізой" . Це щось середнє між супом і другим блюдом. Ця страва - близький родич "лагмана" . Воно не залишить вас байдужими. Смачно і ситно.
Отже, ділюся рецептом, як приготувати "манчізу" . Я настійно рекомендую вам це узбецьке блюдо. Мій покроковий майстер-клас вам буде підказкою і наочним поясненням в процесі створення цієї страви. Удачі в приготуванні!
- Борошно - 1 Склянка
- Яловичина - 500 грам
- Картопля - 3 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія для смаження - За смаком
- Яйце - 1 штука
Для приготування манчізи візьміть картопля, яловичину, морква, цибуля, помідори, борошно, яйце, сіль, спеції.
Яловичину треба нарізати тонкими смужками, як для приготування бефстроганов. Сотейник або казан розігрійте. Влийте рослинне масло. Викладіть м'ясо і обсмажте з усіх боків. Перші 10 хвилин м'ясо не помішуйте.
Наріжте півкільцями цибулю. Додайте до м'яса і обсмажте разом.
Поріжте дрібно і додайте моркву.
Наріжте шматочками помідори і додайте до м'яса. Помідори слід нарізати так, щоб їх було зручно їсти в готовій страві, а сама форма нарізки значення не має.
Картопля очистіть і наріжте кубиком. Додайте до м'яса і перемішайте. Влийте 2 літра води.
Борошно помістіть в миску. Додайте яйце і трохи солі. Замісити туге тісто. Додайте водички до тесту стільки, щоб воно зібралося в кулю і було щільним. Стіл і руки можна припудрити борошном, щоб зручніше було працювати.
Тісто розкачати в пласт, дуже тонко. Далі нам потрібно нарізати тісто.
Ріжемо невеликими трикутниками. Можна також нарізати локшиною. Шматочки тесту не обов'язково повинні бути ідеально однаковими, але робіть їх невеликими.
Коли картопля доварити, опустіть в киплячий бульйон нарізане тісто. Варіть 3 хвилини. Перевірте на сіль. Додайте східних спецій за смаком. Я кладу тільки чорний мелений перець і хмелі-сунелі.
Подайте манчізу до столу. Ось наше шикарне, ситне, смачне і гарне блюдо готове. Дуже рекомендую приготувати і скуштувати.