Мамалига з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)
Ситну кашу з кукурудзяної муки можна подати до сніданку, обіду або вечері зі сметаною, шкварками, м'ясною підливою, обсмаженою беконом або бринзою. Вона готується буквально за 20-25 хвилин.
Мамалига виходить дуже ситної, але готується це блюдо на воді, на відміну від закарпатського або гуцульського баноша (Banus), який готують на сметані. Таку кашу їдять в гарячому і в холодному вигляді, беручи її в поїздки. Здебільшого, мамалига - їжа молдавських пастухів, які пасуть стада овець на природі кожен день.
- Заголовок зернових - 200 грам
- Вода - 600 мілілітрів (окріп)
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Крупу висипте в глибоку ємність і промийте, заливши холодною водою. Промивайте до тих пір, поки рідина не стане прозорою, змінюючи воду. Таким чином з крупи вимивається кукурудзяний крохмаль.
Пересипьте промиту крупу в казан або ємність з антипригарним дном. Всипте сіль.
Влийте теплу воду і помістіть ємність на плиту. Доведіть її вміст до кипіння, а потім відразу ж зменшіть нагрів до мінімального і накрийте казан кришкою. Варіть мамалигу близько 15-20 хвилин, час від часу перемішуючи.
Як тільки википить вся рідина, ще 1 хвилину протомитися кашу на мінімальному нагріві і вимкніть нагрів. Накрийте ємність кришкою і залиште для пропарювання на 20-30 хвилин. За цей час каша втягне в себе всю рідину, крупа набубнявіє, проваряться навіть ядра крупи.
Через зазначений час силіконової лопаткою або ножем подрежьте краю мамалиги, відокремлюючи їх від країв ємності. Потім накрийте казан тарілкою і переверніть його дном верх. Мамалига випаде на тарілку. Подайте її теплою зі сметаною, нарізаючи порційними шматочками.