Мафіни з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх ласунів пропоную нескладний, дуже вдалий рецепт приготування мафінів з вишнею та шоколадом. Ароматні і повітряні, вони просто тануть у роті.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати маффіни з вишнею, тоді ви потрапили в потрібне місце. При бажанні використовувати можна не тільки свіжі ягоди, але і заморожені, проте вони повинні бути без кісточок. Така випічка прекрасно підійде на десерт для дорослих і дітей.
- Борошно - 250 грам
- Сода - 1 щіпка
- Вишня - 150 грам
- Шоколад - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Какао - 2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Натуральний йогурт - 150 грам
- Вершкове масло - 120 грам

1. Поставте розігріватися духовку до 180 градусів. Шоколад (можна використовувати як чорний, так і молочний) ножем наріжте на невеликі шматочки.

2. У глибоку миску просійте борошно з содою. Додайте цукор, какао і подрібнений шоколад. Видаліть кісточки з вишні. Якщо немає спеціального пристрою, яке вибиває кістки, тоді розріжте ножем. Додайте вишню в мисочку.

3. Акуратно перемішайте все ложкою до однорідності. При бажанні можна додати дрібку ваніліну або ванільного цукру.

4. Окремо збийте яйця, додайте їх до сухих інгредієнтів. Розтопити вершкове масло, викладіть в мисочку йогурт.

5. Тепер потрібно активно перемішати все, щоб вийшло однорідне тісто. Воно не повинно бути занадто "крутим", але якщо буде рідким, в міру необхідності підсипте ще трохи борошна.

6. Підготуйте формочки, розкладіть по ним тісто. Викладіть їх на деко і відправте в духовку. Цей простий рецепт маффінів з вишнею перед подачею можна при бажанні доповнити кремом або глазур'ю, наприклад.

7. Випікаються вони близько 20 хвилин до рум'яної скоринки. Перед подачею також можна присипати цукровою пудрою. Дуже ніжні і повітряні шоколадні маффіни з вишнею в домашніх умовах готові. Смачного!