Шоколадні мафіни з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання шоколаду і вишні неповторне. Десерти, цукерки або випічка мають відмінний смак. Пропоную простий рецепт шоколадних мафінів, які доповнить морожена вишня, надаючи кислинку і аромат.
Маффіни виходять пористими, так як яйця з цукром і маслом збиваємо міксером до піни. Вишню можна використовувати свіжу або морожену, головне, попередньо, вийняти кісточки. У тісто я додаю настоянку з ванільною паличкою. Можна використовувати будь-який міцний і ароматний алкоголь, на ваш вибір.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 80 мілілітрів
- Борошно цільнозернове - 250 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Сода гашене - 1 щіпка
- Настоянка ванілі - 2 Ст. Ложки
- Вишня - 200 грам
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
Міксером збиваємо яйця разом з цукром і сіллю.
Додаємо олію і настоянку ванілі. Продовжуємо збивати до піни.
Насипаємо склянка борошна.
Додаємо какао-порошок і гаситься оцтом соду, все перемішуємо. Борошно, що залишилося підсипає порціями і перемішуємо. Тісто має вийти плинне, але не рідке.
Накладаємо шоколадне тісто в форми до половини. Вишню без кісточок занурюємо в тісто. Відправляємо маффіни в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
Готові маффіни охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Шоколадні мафіни з вишнею готові. Приємного чаювання!