Рецепт Шоколадні мафіни з вишнею фото

Шоколадні мафіни з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Ягоди , Какао , Вишня , Цільнозернове борошно , Заморожена вишня
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок , Фуршет
Випічка , Маффіни
Кількість порцій: 16
Час приготування: 45 хв.

Поєднання шоколаду і вишні неповторне. Десерти, цукерки або випічка мають відмінний смак. Пропоную простий рецепт шоколадних мафінів, які доповнить морожена вишня, надаючи кислинку і аромат.

Опис приготування:

Маффіни виходять пористими, так як яйця з цукром і маслом збиваємо міксером до піни. Вишню можна використовувати свіжу або морожену, головне, попередньо, вийняти кісточки. У тісто я додаю настоянку з ванільною паличкою. Можна використовувати будь-який міцний і ароматний алкоголь, на ваш вибір.

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Олія соняшникова - 80 мілілітрів
  • Борошно цільнозернове - 250 грам
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
  • Сода гашене - 1 щіпка
  • Настоянка ванілі - 2 Ст. Ложки
  • Вишня - 200 грам
  • Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
шоколадні мафіни з вишнею - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
шоколадні мафіни з вишнею - фото крок 2
Міксером збиваємо яйця разом з цукром і сіллю.
шоколадні мафіни з вишнею - фото крок 3
Додаємо олію і настоянку ванілі. Продовжуємо збивати до піни.
шоколадні мафіни з вишнею - фото крок 4
Насипаємо склянка борошна.
шоколадні мафіни з вишнею - фото крок 5
Додаємо какао-порошок і гаситься оцтом соду, все перемішуємо. Борошно, що залишилося підсипає порціями і перемішуємо. Тісто має вийти плинне, але не рідке.
шоколадні мафіни з вишнею - фото крок 6
Накладаємо шоколадне тісто в форми до половини. Вишню без кісточок занурюємо в тісто. Відправляємо маффіни в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
шоколадні мафіни з вишнею - фото крок 7
Готові маффіни охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
шоколадні мафіни з вишнею - фото крок 8
Шоколадні мафіни з вишнею готові. Приємного чаювання!

Схожі рецепти