Маффіни в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами легким і швидким варіантом, як приготувати маффіни в духовці з апельсином і ягодами. Соковиті, ніжні і апетитні, вони стануть відмінним десертом до чаю без зайвого клопоту.
Якщо ви хочете спекти щось солоденьке, то маффіни - ідеальна ідея. Тісто готується швидко, випікаються маффіни трохи менше півгодини, а результат - приголомшливий. Головна перевага в тому, що в тісто можна додавати сухофрукти, ягоди, горішки, шоколад та інші інгредієнти, роблячи кожен раз новий апетитний десерт. При бажанні перед подачею маффіни можна присипати цукровою пудрою (або приготуйте глазур за смаком).
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 200 грам
- Апельсин - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 1.5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ягоди - За смаком

1. Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром.

2. Вимийте і висушіть апельсин. Натріть його цедру і вичавіть сік. Додайте всі в мисочку з маслом і цукром.

3. Vbeyte яйця, для більш цікавого аромату можна додати також ванільний екстракт.

4. Збийте все до однорідності.

5. Просійте борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте в тісто.

6. Акуратно перемішайте лопаткою, щоб тісто вийшло однорідним і без грудочок.

7. У готове тісто додайте ягоди за смаком. В даному випадку це журавлина, але ви можете взяти будь-які, які вам подобаються.

8. Розкладіть тісто по формах і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.

9. Випікаються маффіни досить швидко: хвилин через 20-25 хвилин вони вже будуть готові.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!