М'ясо, тушковане з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні до вечері чекаю гостей. Причому, голодних! Як зазвичай, всі прийдуть з роботи і навчання. Ось і гості! Треба щось ситніше, та не важке подати. Ось, як приготувати м'ясо, тушковане з сухофруктами.
М'ясо з сухофруктами виходить досить незвичайним за смаком. Попереджаю, не всі готові їсти сухофрукти в м'ясних стравах. Я не відразу привчила сімейство до такого повороту смаку. Але нічого, вони швидко втягнулися. Просто я кладу сухе вино, а не солодке. Воно прибирає зайву для кого-то солодкість із сухофруктів.
- Яловичина - 700 грам
- Сухофрукти - 150-200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вино біле - 0, 5 склянки
- Горіхи - За смаком
- Зелень - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Цедра лимону - За смаком
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Промиваємо м'ясо під проточною водою. Нарізаємо його на зручного розміру шматочки. Солимо, перчим. Викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо протягом 10 хвилин, помішуючи.
Поки смажиться м'ясо, очистити цибулю і Chesnok. Нарубаємо цибулька і часничок кубиками. Обсмажене м'ясо дістаємо. На його місце кладемо цибулю і часник. Обсмажуємо 5 хвилин в тій же сковороді.
У обсмажену цибулю і часник знову викладаємо м'ясо. Наливаємо білого вина (сухого або солодкого - на ваш смак). Кладемо зелень, лавровий лист і цедру лимона. Тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Потім наливаємо трохи води. Знову під кришку - і залишаємо на слабкому вогні гаситися хвилин на 40-50.
Через покладений час закладаємо промиті сухофрукти в сковорідку з м'ясом. Все перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 30-40.
Через півгодини можна додати горішки за бажанням. Я особисто закинула трохи мигдалю, який покришити ножиком. До м'яса я подам відварений рис. Подаємо блюдо з підливою. Шалене блюдо!