Рецепт М'який кекс фото

М'який кекс
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Овочі, Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Кекси

Якщо ви любите гарбуз і випічку з нею, то не проходьте повз цього рецепта. Я хочу навчити вас, як приготувати м'який кекс з гарбузовим пюре. Чудовий варіант до чаю або кави для всієї родини. Запам'ятовуйте!

Це відмінний приклад ніжною і тане в роті домашньої випічки. Гарбузове пюре - чудова добавка. Щоб його приготувати, потрібно нарізану кубиками гарбуз, запекти її в духовці до м'якості і подрібнити в блендері. Просто і смачно! Кекс виходить дійсно дуже м'яким, а якщо доповнити глазур'ю - пальчики оближеш:)

  • Яйце - 2 штуки
  • Гарбузове пюре - 400 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Борошно - 300 грам
  • Рослинна олія - 120 мілілітрів
  • Кефір - 240 мілілітрів
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сіль - 3/4 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
м'який кекс - фото крок 1
1. У глибокій мисці збийте яйця з цукром. Додайте тонкою цівкою кефір і рослинне масло без запаху.
м'який кекс - фото крок 2
2. Викладіть гарбузове пюре. Всипте просіяне борошно, сіль, корицю, розпушувач, додайте ванільний екстракт.
м'який кекс - фото крок 3
3. Ще раз ретельно збийте і викладіть тісто у форму. Запікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько години.
м'який кекс - фото крок 4
4. Готовий кекс можна полити цукровою молочною глазур'ю або соусом карамельним, наприклад.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти