М'який кекс
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите гарбуз і випічку з нею, то не проходьте повз цього рецепта. Я хочу навчити вас, як приготувати м'який кекс з гарбузовим пюре. Чудовий варіант до чаю або кави для всієї родини. Запам'ятовуйте!
Це відмінний приклад ніжною і тане в роті домашньої випічки. Гарбузове пюре - чудова добавка. Щоб його приготувати, потрібно нарізану кубиками гарбуз, запекти її в духовці до м'якості і подрібнити в блендері. Просто і смачно! Кекс виходить дійсно дуже м'яким, а якщо доповнити глазур'ю - пальчики оближеш:)
- Яйце - 2 штуки
- Гарбузове пюре - 400 грам
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 300 грам
- Рослинна олія - 120 мілілітрів
- Кефір - 240 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка

1. У глибокій мисці збийте яйця з цукром. Додайте тонкою цівкою кефір і рослинне масло без запаху.

2. Викладіть гарбузове пюре. Всипте просіяне борошно, сіль, корицю, розпушувач, додайте ванільний екстракт.

3. Ще раз ретельно збийте і викладіть тісто у форму. Запікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько години.

4. Готовий кекс можна полити цукровою молочною глазур'ю або соусом карамельним, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!