Люля-кебаб з пшоном і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Люля-кебаб зазвичай готують на вугіллі, але ми будемо готувати його в духовці. Вийде нітрохи не гірше, кебаб буде соковитим і смачним, шкода тільки, що без запаху багаття. Готується такий кебаб легко, швидко.
Погана погода - це не привід відмовлятися від улюблених страв тільки через те, що готуватися вони повинні на багатті. Відмінний і соковитий люля-кебаб ви зможете приготувати і вдома, на своїй кухні, за допомогою духовки. Трохи відійдемо від традиційних рецептів і додамо до складу фаршу для кебаба пшоно. Зацікавилися? розповідаю, як приготувати люля-кебаб з пшоном і горіхами.
- Фарш - 400 грам (яловичий або баранячий)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Горіхи - 1/3 склянки (волоські)
- Зелень - 20 грам (кропу і петрушки)
- Пшоно - 2/3 склянки (відварене практично до готовності)
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Зіра - 1/3 чайних ложки
- Перець - 1/3 чайних ложки (чорний мелений)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Горіхи подрібнюємо в дрібну крихту.
Дрібно нарізаємо цибулю, а часник краще пропустити через чеснокодавку.
Додаємо до фаршу( у мене яловичий) цибуля, часник і горіхи. І додаємо заздалегідь відварене пшоно.
Тепер додамо дрібно нарізану зелень, сіль, IRU, оливкова олія і чорний мелений перець.
І ретельно перемішуємо, а потім відбиваємо фарш. Залишимо його хвилин на 20-30 в холодильнику. А поки не забудьте замочити у воді дерев'яні шпажки.
Застеляємо деко пергаментом і приступаємо до формування люля-кебаб. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин з одного боку, потім перевертаємо і запікаємо стільки ж з іншого боку.
Подаємо до столу з зеленню і овочами.