Люля-кебаб на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Люля-кебаб на грилі відмінне блюдо, яке я вчилася робити на природі у майстри з Кавказу. Це чудова ідея, щоб прикрасити відпочинок на природі. Чисте м'ясо із зеленню, соковите, смачне, чудове!
Приготувати люля-кебаб на грилі зовсім не складно, але в цій страві є один секрет. Мене завжди цікавило питання, як фарш не падає з шампурів, адже він готується без додавання яєць. А весь секрет у тому, що фарш потрібно не тільки ретельно змішати, але і відбити. Для цього готуйте його в досить просторій посуді. Беріть в долоню фарш і з силою кидайте його назад в чашку. Думаю хвилин 5-7 досить, щоб домогтися потрібного стану фаршу. Люля-кебаб на грилі можна готувати не тільки в духовці, а навіть краще на грилі на повітрі в саду! Успіхів і приємного апетиту!
- Фарш - 500 грам (баранина)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Перець чилі зелений - 1 штука
- Червоний перець чилі - 1 штука (великий)
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготувати продукти. Помідори використовуються на гарнір.
Подрібнити на блендері перець, цибуля, часник або дрібно порізати. Змішати з фаршем і спеціями. Добре вимісити.
Дайте м'яса постояти 15 хвилин і нанизайте люляшкі на шампура.
Духовку розігрійте до 200 градусів і запікайте приблизно 45 хвилин.
Смачного!