Лукумадес
(покроковий рецепт з фото)
Лукудамес - грецький десерт. Дуже смачні повітряні кульки, схожі на пончики. Готуються на розігрітій олії. Спробуйте це дивовижне ласощі.
Грецька кухня різноманітна десертами. Мабуть, греки великі ласуни. Лукудамес можна так само подати з кульками морозива. Поєднання приголомшливе. Солодкий сироп просочує лукудамес, роблячи його соковитим. Дивуйте своїх близьких і гостей. Рецепт лукудамеса, легкого і смачного десерту, для вас.
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Борошно - 2 склянки
- Тепла вода - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 1-2 склянок (для смаження.)
- Мед - 150 грам
- Вода - 1 Склянка (краще рожева вода.)
- Лимон - 1 штука (знадобиться його сік.)
Спочатку замісіть тісто. Змішайте сухі дріжджі, теплу воду, цукор і борошно. Додати сіль. Залиште тісто настоюватися близько години.
До того часу, як тісто майже настоялося, приготуйте солодкий сироп. У каструлю вилийте один стакан води (рожевої води), мед і видавіть весь лимон. Трохи погрійте сироп, поки все інгредієнти не перемішається. Накрийте кришкою і вимкніть вогонь.
Візьміть невелику, але глибоку каструлю. Вилийте спочатку один стакан рослинного масла. Розігрійте. Від тесту відривайте шматочки, ліпіть кульки і опускайте в киплячу олію. Вийде, як у фритюрі. Виймайте ополоником лукудамес і складайте на паперову серветку, щоб зайвий жир від масла стік. Періодично підливайте в каструлю рослинне масло.
Перед подачею полийте лукудамес солодким сиропом. Можете наточити лукудамес на шпажки. Але найчастіше його їдять десертними виделками.