Рецепт Ловлення м'ясо в духовці фото

Ловлення м'ясо в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Ловлення м'ясо завжди виходить м'яким і соковитим, воно прекрасно підійде до будь-якого гарніру. Правда, починати готувати м'ясо за цим рецептом доведеться заздалегідь.

Опис приготування:

Навіть досить жорстка яловичина, томління в духовці, виходить ніжною і м'якою. Рецепт приготування томленого м'яса в духовці простий, але попереднє маринування займе багато часу. М'ясо, приготоване за цим рецептом вийде ніжним і м'яким, присмаку від пивного маринаду практично ніякого. М'ясо вийде відразу з підливою. Тому, якщо вам вона не потрібна, просто залийте в м'ясо перед тим, як поставити його в духовку, половину або трохи менше половини маринаду. Удачі вам і нехай ваше блюдо вийде смачним!

  • Яловичина - 600-700 грам (лопатка)
  • Копчена грудинка - 200 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Перець чилі - 1 штука (по бажанню)
  • Пиво темне - 0, 5 L
  • Пряні трави - 10 грам (розмарин, базилік, чебрець)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
ловлення м'ясо в духовці - фото крок 1
Подрібнюємо і змішуємо часник, перець чилі і трави. Якщо у вас немає свіжих трав - замініть їх сухими.
ловлення м'ясо в духовці - фото крок 2
М'ясо нарізаємо на досить великі шматочки - по 4-5 см і втираємо в м'ясо змішані спеції.
ловлення м'ясо в духовці - фото крок 3
Викладаємо м'ясо в ємність, до якої є герметична кришка і заливаємо пивом. Закриваємо кришкою і ставимо в холодильник годин на 8-10.
ловлення м'ясо в духовці - фото крок 4
Нарезаем грудинку и лук. Можна взяти ріпчасту цибулю або цибулю порей, білу його частина.
ловлення м'ясо в духовці - фото крок 5
Сильно розігріваємо в сковороді або в посуді з товстими стінками, в якій будете готувати м'ясом в духовці, рослинна олія. Обсмажуємо цибулю і грудинку хвилин 5. Потім додаємо туди шматочки м'яса, витягнуті з маринаду. Обсмажуємо кілька хвилин. По бажанню, м'ясо можна і не обсмажувати. Потім додаємо маринад від м'яса. Если грудинка у вас несоленая, трохи присолите м'ясо, перемішайте і закрийте кришкою або фольгою. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1.5-2 годину.

Схожі рецепти