Ловлення м'ясо в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ловлення м'ясо завжди виходить м'яким і соковитим, воно прекрасно підійде до будь-якого гарніру. Правда, починати готувати м'ясо за цим рецептом доведеться заздалегідь.
Навіть досить жорстка яловичина, томління в духовці, виходить ніжною і м'якою. Рецепт приготування томленого м'яса в духовці простий, але попереднє маринування займе багато часу. М'ясо, приготоване за цим рецептом вийде ніжним і м'яким, присмаку від пивного маринаду практично ніякого. М'ясо вийде відразу з підливою. Тому, якщо вам вона не потрібна, просто залийте в м'ясо перед тим, як поставити його в духовку, половину або трохи менше половини маринаду. Удачі вам і нехай ваше блюдо вийде смачним!
- Яловичина - 600-700 грам (лопатка)
- Копчена грудинка - 200 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Перець чилі - 1 штука (по бажанню)
- Пиво темне - 0, 5 L
- Пряні трави - 10 грам (розмарин, базилік, чебрець)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
Подрібнюємо і змішуємо часник, перець чилі і трави. Якщо у вас немає свіжих трав - замініть їх сухими.
М'ясо нарізаємо на досить великі шматочки - по 4-5 см і втираємо в м'ясо змішані спеції.
Викладаємо м'ясо в ємність, до якої є герметична кришка і заливаємо пивом. Закриваємо кришкою і ставимо в холодильник годин на 8-10.
Нарезаем грудинку и лук. Можна взяти ріпчасту цибулю або цибулю порей, білу його частина.
Сильно розігріваємо в сковороді або в посуді з товстими стінками, в якій будете готувати м'ясом в духовці, рослинна олія. Обсмажуємо цибулю і грудинку хвилин 5. Потім додаємо туди шматочки м'яса, витягнуті з маринаду. Обсмажуємо кілька хвилин. По бажанню, м'ясо можна і не обсмажувати. Потім додаємо маринад від м'яса. Если грудинка у вас несоленая, трохи присолите м'ясо, перемішайте і закрийте кришкою або фольгою. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1.5-2 годину.