Lokma
(покроковий рецепт з фото)
Локма - це турецькі солодощі, дуже смачні і популярні по всьому Сходу. Вони схожі на звичні для всіх нас пончики. Шматочки тесту обсмажуються у фритюрі і подаються з медом.
Щоб дізнатися, як приготувати Локма, прочитайте цей рецепт. Це популярне блюдо, яке в Туреччині подається не тільки в кафе або ресторанах, але і просто на вулиці. Навіть на ринках можна зустріти умільців, які готують і подають Локма. Обов'язково спробуйте приготувати її вдома.
- Борошно - 500 грам
- Питна вода - 250 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 7-8 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія, кориця мелена - За смаком
- Цукор - 200 грам (сироп)
- Мед - 300 грам (сироп)
- Питна вода - 200 мілілітрів (сироп)
1
У миску влийте теплу питну воду, додайте до неї сухі дріжджі. Борошно просійте через сито, з'єднайте її з сіллю. Висипати борошно на робочу поверхню гіркою і зробіть в ній поглиблення.
2
Влийте в поглиблення воду з дріжджами. Потім замісити тісто, підливаючи воду по необхідності. Тісто має бути еластичним, пружним і щільним.
3
Влийте в глибоку каструлю рослинне масло, поставте її на плиту і доведіть до кипіння. Відщипувати від тесту шматочки, формуйте з них кульки розміром з волоський горіх і обсмажуйте у фритюрі до золотистого кольору.
4
Викладіть готові кульки на тарілку зі складеною в кілька разів паперовою серветкою, щоб в неї вбрався зайвий жир.
5
Тепер приготуйте сироп. У каструльку покладіть цукор і мед, влийте воду і доведіть все до кипіння на плиті. Варіть сироп п'ять хвилин, потім остудіть і полийте кульки. Дайте їм просочитися, посипте корицею і подавайте їх до столу.