Лобіо в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Лобіо готується з червоної або Рябенький квасолі, це смачний і ситний перекус або гарнір. У моїй рецепті лобіо подається порційно в мішечку з тонкого лаваша. Відмінна закуска! дивіться!
Спочатку потрібно приготувати лобіо, порізати лаваш тонкий на 6 квадратиків, згорнути кульочки. Наповнити кожен кульочок лобіо і подати до столу в гарячому вигляді. Щоб кульочки тримали форму, потрібно перев'язати їх тонким цибулею або петрушкою. Отже, дивіться, як приготувати лобіо в лаваші, і удачі!
- Варена квасоля - 200 грам
- Помідор - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля - 1 штука
- Горіхи волоські подрібнені - 2 Ст. Ложки
- Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Лаваш прямоугоьний - 1 штука
- Braai (петрушка) - 1 пучок
- Гострий червоний перець - За смаком
Підготуйте продукти. Квасоля відваріть в невеликій кількості води, солити не потрібно. У міру википання підливайте крижану воду, такий спосіб варіння заощадить час її приготування. Коли квасоля буде готова, посоліть її і залиште в розсолі остигати. Якщо витягти квасоля відразу, то вона буде мати непривабливий вигляд: відразу полопаються шкірка.
Поріжте дрібно цибулю і болгарський перець, обсмажте до готовності на рослинній олії.
Помідор обшпарте окропом і помістіть на хвилинку в крижану воду, так легше зніметься з нього шкірка. Поріжте невеликими кубиками і додайте його до смажених овочів.
Також додайте часник рубаний, хміль-сунелі, сіль і протушкувати трохи масу.
Додайте подрібнені волоські горіхи і дрібно порізану зелень, перемішайте і зніміть з вогню. Додайте гострий перець за смаком.
Лаваш поріжте на 6 квадратиків, кожен поверніть кульочки і скріпіть зеленню або цибулею.
Наповніть лаваші начинкою. Подайте до столу гарячими, приємного!