Рецепт Лобіо в горщику фото

Лобіо в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лобі

Національне грузинське блюдо з квасолі, яке хоч раз варто спробувати кожному. До того ж його можна віднести до пісних і вегетаріанським стравам, так що воно підійде абсолютно кожному.

Я дуже люблю грузинську кухню з її насиченими і гострими смаками і ароматами, і для мене лобіо - це яскравий приклад такої. Хоча в Грузії існує безліч варіації приготування цієї страви, тут представлений класичний приклад лобіо в горщику. І хоча в даному рецепті присутні деякі інгредієнти властиві винятковою грузинської кухні, щоб ми приготували лобіо в горщику в домашніх умовах не складе особливих труднощів.

  • Квасоля червона - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Хліб "торф" (або грузинський лаваш) - 300 грам
  • Олія (соняшникова або оливкова) - 3 Ст. Ложки
  • Аджика - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Чабер свіжий - 50 грам
  • Кінза свіжа - 50 грам
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Сушений червоний перець - 1 штука
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
лобіо в горщику - фото крок 1
Квасоля на ніч замочуємо в холодній воді. На початку приготування ставимо квасоля на вогонь і варимо її протягом 1-1, 5 годин, періодично помішуючи і додаючи воду.
лобіо в горщику - фото крок 2
Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, потім викладаємо його в змащений маслом горщик.
лобіо в горщику - фото крок 3
Поверх цибулі необхідно наламати на середні шматки черствий грузинський хліб «шоті». Знайти його не так просто, тому я використовую черствий товстий грузинський лаваш.
лобіо в горщику - фото крок 4
Потім ми викладаємо в горщик зварену квасолю і нарізаємо зелень.
лобіо в горщику - фото крок 5
Видавлюємо часник і висипаємо в горщик, поверх кладемо аджику, нарізаний червоний перець, додаємо сіль і чорний перець за смаком.
лобіо в горщику - фото крок 6
Попередньо розігрів духовку до 150 градусів, ставимо в неї наше лобіо залишаємо потомитися хвилин 5-7. Страва готова і його можна пробувати. У Грузії лобіо зазвичай подають до столу з різними соліннями і хорошим вином.

Схожі рецепти