Лобіо із стручкової квасолі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачна страва, яке вважається пісним. Приготувати його можна з легкістю в мультиварці. Подавати його можна як гарнір і як основне блюдо - на ваш погляд.
Лобіо із стручкової квасолі можна приготувати різними способами. Один з найшвидших - застосування мультиварки. Завдяки такій сучасній техніці, процес приготування будь-якого кулінарного шедевра скорочується в рази. Родзинкою лобіо стануть волоські горіхи, які привнесуть особливої пікантності страві.
- Спаржева квасоля - 1 кілограм
- Помідори - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Перець гострий - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 40 грам
1. Лобіо може бути гарніром, основною стравою або закускою. Готувати його просто, головне - правильно зробити основний інгредієнт - спаржу. З неї і почнемо. Отже, очищаємо стручкову квасолю, моєму, відрізаємо непотрібні частини і ставимо на вогонь воду.
2. Нарізавши спаржу, відправляємо її в окріп. Воду слід трохи підсолити.
3. Паралельно ставимо окріп, куди будемо опускати помідори. Це робиться для того, щоб з них легко знялася шкірка.
4. Знявши шкірку, нарізаємо томати кубиками. Якщо немає часу возитися з шкіркою, помідори можна залишити як є.
5. Нарізаємо цибулю і відправляємо його смажитися в ємність мультиварки.
6. У блендері подрібнюємо волоські горіхи. Саме вони додадуть цікавий і пікантний аромат лобіо.
7. До цибулі відправляємо помідори і видавлений часник. Через 5 хвилин смаження додаємо подрібнені горіхи і смажимо до готовності.
8. В самому кінці додайте дрібно нарізаний гострий перець. Найкраще брати "вогник" . Використовуйте його на смак.
9. Готову квасолю промиваємо через друшляк, а коли всі овочі будуть готові, вводимо її. Заливаємо декількома мультістаканамі води або бульйону і вибираємо режим "гасіння" . Не забудьте додати грузинські приправи - вони зроблять блюдо більш пікантним. Подаємо до столу порційно або в салатниці (якщо готувалося лобіо із стручкової квасолі в мультиварці в домашніх умовах до святкового столу).