Листковий пиріг з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Із задоволенням поділюся з вами рецептом, як приготувати листковий пиріг з рибою. Це настільки смачно, що потрібно відразу готувати два, і три, адже з'їдається він ледве встигнувши охолонути.
Для пирога з листкового тіста я раджу використовувати рибне філе, я взяла філе пангасіуса, але можна брати філе горбуші та ін. Також можна приготувати рибний фарш, він теж буде непогано виглядати в цьому пирозі. Крім риби в пиріг можна додати овочі, але не переборщіть, щоб смак риби залишився вираженим і не затьмарювався іншими, більш яскравими смаками. Зазвичай я додаю цибулю, він робить начинку більш соковитою і підкреслює смак риби.
- Листкове тісто - 250 грам
- Філе пангасіуса - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Листкове бездріжджове тісто заздалегідь вийміть з морозилки і дайте йому злегка підтанути, щоб його легко можна було розкачати.
Для начинки дрібно поріжте філе пангасіуса, попередньо розморозивши його. Надішліть рибу в сковороду і обсмажте в невеликій кількості рослинного масла.
Дрібно порубати цибулю і відправте до рибного філе, смажте до м'якості цибулі.
Листкове тісто розкачати на робочій поверхні, присипаної борошном. Викладіть на деко.
Зверху викладіть начинку.
Накрийте пиріг другим листом тесту, що розкотив. Затиснутий кінець. Зробіть 6-8 проколів виделкою по поверхні пирога і змастіть збитим яйцем. Надішліть пиріг в розігріту духовку на 25 хвилин.
Тепер ви знаєте, як приготувати листковий пиріг з рибою, обов'язково спробуйте його найближчим часом))