Листкова самса з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 55 хв.
Коли у мене є час, із задоволенням займаюся приготуванням смачної випічки, вона довго не залежується, тому намагаюся робити частіше. Розповім про те, як приготувати листкову самсу з сиром.
Опис приготування:
Для приготування використовую листкове тісто, твердий сир і яйце. Можна зробити самсу з різними видами сиру або змішати їх разом. Крім твердого підходить і плавлений, тому різновидів такої самси багато. Її можна їсти гарячої або вже остигнула, але вона настільки смачна, що ні долежівает до моменту охолодження, зазвичай її розхапують ще з дека.
- Листкове тісто - 0, 5 кілограма
- Твердий сир - 200 грам
- Яйце - 1 штука
1. Тісто поділяю на шматочки, поверхню столу присипають борошном, щоб воно не липнуло, і розкочують.
2. Твердий сир нарізаю невеликими шматочками і викладаю його по центру.
3. Верхні два краю склеюю разом, потім защипують, щоб начинка в процесі випікання НЕ потекла.
4. Накладаю на скріплені частини нижню сторону і з'єдную їх воєдино, виходить такий трикутник.
5. Викладаю самсу на силіконовий килимок. Якщо такого немає, можна і на деко або на пергамент.
6. У миску вбиваю яйце і перемішую, потім змащую їм випічку і відправляю в духовку.
7. Випікаю самсу близько 20-30 хвилин при температурі 170-180 градусів. Смачного!