Рецепт Листкова картопля фото

Листкова картопля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Вершки , Сир , Пармезан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Пропоную вам французький рецепт. Він розповість про те, як приготувати листкову картоплю. Це запіканка в стилі грата з вершками і тертим пармезаном. Ідеальний гарнір або самостійне блюдо.

Опис приготування:

Якщо хочете, можете прикрасити цю картопляну запіканку свіжою зеленню. Мені, наприклад, тут дуже подобається кріп. Причому це може бути як свіжий, так і сушений кріп. У будь-якому випадку буде смачно.

  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Вершки жирні - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Картопля - 3-4 штук (великі бульби)
  • Пармезан тертий - 200 грам
листкова картопля - фото крок 1
Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо дуже тонкими пластинками.
листкова картопля - фото крок 2
А мисочці змішуємо вершки, сіль і перець.
листкова картопля - фото крок 3
Греєм духовку до 180, змащуємо форму маслом, викладаємо шар картоплі, присипаємо сиром, наливаємо трохи вершків. Так повторюємо шари.
листкова картопля - фото крок 4
Запікайте картоплю приблизно годину, вона повинна стати м'якою.

Схожі рецепти