Рецепт Листкова картопля фото

Листкова картопля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля, Вершки, Сир, Пармезан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Пропоную вам французький рецепт. Він розповість про те, як приготувати листкову картоплю. Це запіканка в стилі грата з вершками і тертим пармезаном. Ідеальний гарнір або самостійне блюдо.

Якщо хочете, можете прикрасити цю картопляну запіканку свіжою зеленню. Мені, наприклад, тут дуже подобається кріп. Причому це може бути як свіжий, так і сушений кріп. У будь-якому випадку буде смачно.

  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Вершки жирні - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Картопля - 3-4 штук (великі бульби)
  • Пармезан тертий - 200 грам
листкова картопля - фото крок 1
Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо дуже тонкими пластинками.
листкова картопля - фото крок 2
А мисочці змішуємо вершки, сіль і перець.
листкова картопля - фото крок 3
Греєм духовку до 180, змащуємо форму маслом, викладаємо шар картоплі, присипаємо сиром, наливаємо трохи вершків. Так повторюємо шари.
листкова картопля - фото крок 4
Запікайте картоплю приблизно годину, вона повинна стати м'якою.

Схожі рецепти