Листкова картопля
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам французький рецепт. Він розповість про те, як приготувати листкову картоплю. Це запіканка в стилі грата з вершками і тертим пармезаном. Ідеальний гарнір або самостійне блюдо.
Якщо хочете, можете прикрасити цю картопляну запіканку свіжою зеленню. Мені, наприклад, тут дуже подобається кріп. Причому це може бути як свіжий, так і сушений кріп. У будь-якому випадку буде смачно.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вершки жирні - 500 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Картопля - 3-4 штук (великі бульби)
- Пармезан тертий - 200 грам
Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо дуже тонкими пластинками.
А мисочці змішуємо вершки, сіль і перець.
Греєм духовку до 180, змащуємо форму маслом, викладаємо шар картоплі, присипаємо сиром, наливаємо трохи вершків. Так повторюємо шари.
Запікайте картоплю приблизно годину, вона повинна стати м'якою.